Αρχική ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Το 2024 η πλήρης λειτουργία της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Σεπολίων(video)

Το 2024 η πλήρης λειτουργία της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Σεπολίων(video)

4
0
Η υπόγεια σήραγγα στα Σεπόλια

Με καθυστέρηση ενός χρόνου, θα ολοκληρωθεί  νέος τετραπλός σιδηροδρομικός διάδρομος από την Αθήνα προς την Χαλκίδα. Το έργο, ονομάζεται, Σιδηροδρομική Σήραγγα Σεπολίων, είναι ένα μεγαλόπνοο έργο και καθοριστικό έργο για το κέντρο της Αθήνας αλλά και τους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου, Καπανδριτίου και Ωρωπού, καθώς θα κάνει πιο γρήγορη την μετακίνηση τους, προς και απο την πρωτεύουσα με το τρένο.

Το έργο υπογράφηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018 με αρχικό ορίζοντα τους 52 μήνες αλλά η ολοκλήρωση του γρήγορα παρατάθηκε από το 2022 στις 14 Νοεμβρίου 2023!

Σύνδεση με Ραφήνα και Λαύριο

Ένα άλλο στοίχημα, για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΕΡΓΟΣΕ είναι η επέκταση του Προαστιακού προς τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας. Στις ράγες ο σχεδιασμός για τη ένωση με τα δύο λιμάνια είχε μπει, επί υπουργίας Χρήστου Σπίρτζη. Η ολοκλήρωση του Προαστιακού της Αθήνας θα εξυπηρετήσει τα δύο συμπληρωματικά του Πειραιά, λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας αλλά και το σύνολο της Ανατολικής Αττικής, περιοχής που διαμένουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο κάτοικοι, κάνοντας την εμπορική επιτυχία του έργου δεδομένη. Τα δε λιμάνια εξυπηρετούν πολλούς ακτοπλοϊκούς προορισμούς ενώ το λιμάνι του Λαυρίου έχει δυνατότητες και για κρουαζιερόπλοια-εμπορευματική χρήση.

Απάντηση