Αρχική Επικαιρότητα Τι κάνεις σε περίπτωση κεραυνών αν είσαι έξω με το αυτοκίνητό σου;

Τι κάνεις σε περίπτωση κεραυνών αν είσαι έξω με το αυτοκίνητό σου;

140
0

Συχνά θα έχουμε αναρωτηθεί, αν είμαστε μέσα ή έξω απο αυτοκίνητο, τι κάνουμε σε περίπτωση έντονη βροχόπτωσης που συνοδεύεται, πολλούς κεραυνούς;

Αν το αυτοκίνητό σου είναι από μέταλλο – και η οροφή του! – κλείνεσαι μέσα. Σφραγίζεις το καταφύγιό σου. Κλείνεις παράθυρα, ώστε να μην μπορεί να περάσει ο κεραυνός στο εσωτερικό. Αποφεύγεις να παρκάρεις κάτω από δέντρο ή μετασχηματιστή. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις καταφύγιο μέσα ή κάτω από ένα ανθεκτικό κτίριο. Ανάβεις τα φώτα κινδύνου και σβήνεις τη μηχανή.

Δεν αγγίζεις κανένα μεταλλικό ή ηλεκτρικό εξάρτημα, ούτε χρησιμοποιείς το τηλέφωνο, ακόμα και αν δεν είναι συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο. Δεν αγγίζεις το ραδιόφωνο, τα πεντάλ των ποδιών, τις λαβές των θυρών ή το τιμόνι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγεις από το αυτοκίνητο, για παράδειγμα να καθαρίσεις το παρμπρίζ αν ρίχνει χαλάζι, γιατί μπορεί να χτυπηθείς από κεραυνό. Μόνο αφού περάσει η καταιγίδα, μπορείς να βγεις. Και πριν το κάνεις, άσε αρκετό χρόνο να περάσει, γιατί η αστραπή μπορεί να χτυπήσει την ίδια θέση δύο φορές!

Αν ο κεραυνός είναι πολύ κοντά σου και το αισθανθείς στο δέρμα σου ή στις άκρες των μαλλιών σου, είναι πιο ασφαλές να καθίσεις οκλαδόν και να κλείσεις με δύναμη τα αυτιά σου, για να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα απώλειας ακοής.

Προηγούμενο άρθροΣε επιφυλακή λόγω Μπάλλου ο Δήμος Διονύσου
Επόμενο άρθροΣε μίνι lockdown η Αττική λόγω Μπάλλου

Απάντηση