Αρχική Επικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου: Λαϊκές Αγορές παραγωγών ή αγορές μεσαζόντων;

ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου: Λαϊκές Αγορές παραγωγών ή αγορές μεσαζόντων;

2
0

H οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου, με ανακοίνωση της εκφράζει την διαφωνία της, για το νέο νομοσχέδιο που παραδίδει τις λαϊκές αγορές, στους μεσάζοντες.

Λαϊκές Αγορές, ένας θεσμός 93 ετών στην καθημερινότητά μας, που όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας ξέρουμε καλά. Εκτός από την κυβέρνησή μας που τον …μισοξέρει. Ξέρει δηλαδή από ΑΓΟΡΕΣ αλλά δεν έχει ιδέα από ΛΑΪΚΕΣ.

Προφανώς γιατί, από αλλού κάνει τις προμήθειες της και όχι από εκεί όπου η «πλέμπα» – ο πολύς ο κόσμος – το μέσο νοικοκυριό και κυρίως αυτά με χαμηλά εισοδήματα και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ψωνίζουν κάθε βδομάδα τα απαραίτητα.

Πολύ «λογικά» λοιπόν, σχεδίασε και αποφάσισε την απομάκρυνση κάτι ανθρώπων με σκισμένα από τις κακουχίες χέρια και ρούχα της δουλειάς, που λέγονται ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, την μετατροπή τους σε επαγγελματίες πωλητές και την είσοδο μεσαζόντων, εταιριών και μεγάλων αλυσίδων στο χώρο.

Έτσι νομίζει ότι – με το νόμο που μόνη της ψήφισε – θα απονεκρώσει την ουσία, την ψυχή των λαϊκών αγορών, που είναι  η ελεύθερη συμφωνία δύο «θέλω»:

– το «θέλω» των  παραγωγών που επιθυμούν να διαθέτουν απευθείας τον μόχθο τους, τα προϊόντα τους και

– το «θέλω» των πολλών που τους εμπιστεύεται και επιθυμούν να προμηθεύονται οικονομικά, ποιοτικά  και απευθείας, τα προϊόντα που χρειάζονται.

Πρακτικά λοιπόν και με νόμο, καταργούν την έννοια της άδειας του παραγωγού και του πωλητή με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, δεν στηρίζουν τους ανθρώπους του αγροτικού τομέα, και ασκούν πολιτική για τους λίγους τους οποίους εκπροσωπεί η Κυβέρνηση.

Τουλάχιστον αυτό επιδιώκουν. Μόνο που, μέσα στην άγνοια και τη χυδαιότητά τους δεν υπολογίζουν έναν άλλο «άγραφο νόμο» που λέει ότι οι ανθρώπινες σχέσεις και οι δεσμοί που χτίστηκαν επί έναν αιώνα δεν γκρεμίζονται με εφήμερους νόμους. Εδώ είμαστε κι εδώ είστε!

Η Συντονιστική Επιτροπή ΟΜ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ           

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους από Εθελόντρια του Δήμου Διονύσου

Απάντηση