Αρχική Επικαιρότητα Συναγερμός για κρούσματα covid 19 στην Θάλπη

Συναγερμός για κρούσματα covid 19 στην Θάλπη

2
0

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη, στον Αγιο Στέφανο. Σύμφωνα με πληροφορίες θετικές στον ιό βρέθηκαν δύο εργαζόμενες και μία ηλικιωμένη γυναίκα, 88 ετών, που διαμένει στο γηροκομείο. Οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο «Γ. Γεννηματάς».

Με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη στις 15 Οκτωβρίου, διεγερθήκαν τέστ και δεν εντοπίστηκαν κρούσματα. Σήμερα Δευτέρα σε νέα διενέργεια rapid test σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους στη μονάδα, προέκυψαν τρία θετικά κρούσματα.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Το απόγευμα της Δευτέρας 19/10 ο Δήμος Διονύσου ενημερώθηκε ότι μετά από την πραγματοποίηση αντι-Covid  τεστ σε φιλοξενούμενους και εργαζομένους Ιδιωτικού Οίκου Ευγηρίας, που λειτουργεί εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διονύσου, εντοπίστηκαν 3 θετικά κρούσματα.  Το ένα κρούσμα αφορά σε μία 88χρονη ηλικιωμένη φιλοξενούμενη και τα δύο σε εργαζομένους.

Ο ιδιοκτήτης του Οίκου Ευγηρίας επικοινώνησε τόσο με το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη όσο και με τον ΕΟΔΥ και ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Υπογραμμίζεται ότι ο συγκεκριμένος Οίκος Ευγηρίας είχε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν προληπτικά τεστ τα οποία ήταν αρνητικά.

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους με τη δέουσα σοβαρότητα με μοναδικό σκοπό την προστασία φιλοξενούμενων και εργαζομένων

Απάντηση