Αρχική Επικαιρότητα Στις 8:15 όλοι οι μαθητές την Δευτέρα στο σχολείο – Όλες οι...

Στις 8:15 όλοι οι μαθητές την Δευτέρα στο σχολείο – Όλες οι εξελίξεις

46
0

Με νέα διευκρινιστική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, όλοι οι μαθητές στο σχολείο θα προσέλθουν στην συνήθη ώρα, στις 08:15.

Το υπουργείο δεν είχε ανακοινώση κοινή ώρα και οι διευθυντές ανακοίνωση την ώρα αγιασμού που ήταν ταυτόχρονα την ώρα προσέλευσης. Ομως αργά το βράδυ της Παρασκευής με ανακοίνωση έκανε γνωστή την ακριβή ώρα προσέλευσης(08:15). Μαθήματα δεν θα γίνουν, αλλά θα γίνει διανομή εκπαιδευτικού υλικού. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ενημερωθούν για την πανδημία του Covid19, για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία και για όλο το πλαίσιο της νέας υγειονομικής κατάστασης.

Σάλος έχει δημιουργηθεί με τις 27.000 μάσκες, που κρίθηκαν ακατάλληλες . Σύμφωνα, πάντα με το υπουργείο θα λάβουν μια μάσκα στην άρχη και ενα …παγούρι.

Οι νέες συνθήκες, έχουν δημιουργήσει ανησυχία στους γονείς των μαθητών και σε εκπαιδευτικούς, για την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Το βάρος σε ενα μεγάλο βάρος έχει πέσει και στους Δήμους, που φωνάζουν για ελλείψεις, ειδικά σε προσωπικό καθαριότητας .

Στον Δήμο Διονύσου, σε αγώνα δρόμου, βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, που έχουν στόχο την Δευτέρα, να είναι ολα έτοιμα. Το πρόβλημα με την καθαριότητα των σχολείων φαίνεται οτι έχει λυθεί, με την πρόσληψη 24 καθαριστριών

Ήδη ολοκληρώθηκε η διανομή αντισηπτικών, ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) καθώς και σελιδοδεικτών στο σύνολο των σχολείων, δημόσιων αλλά και ιδιωτικών. Σε ότι αφορά τις μάσκες των μαθητών, αναμένεται να παραδοθούν μέσα στις επόμενες ώρες από την ΚΕΔΕ

Επίσης, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης και  καθαρισμού των σχολείων, ενώ έχει προγραμματιστεί και η απολύμανσή τους.

Με εντολή του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών είναι σε διαρκή ετοιμότητα και στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Ο κος Καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω δώσει από την πρώτη στιγμή  εντολή προκειμένου όλος ο μηχανισμός του Δήμου μας να είναι σε ετοιμότητα για το άνοιγμα των σχολείων. Δική μας υποχρέωση, εν μέσω πανδημίας, είναι να κάνουμε πιο εύκολη αλλά και ασφαλή τη ζωή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς και ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εύχομαι καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας αλλά και να έχουμε όλοι υπομονή μέχρι να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση λόγω του Covid-19».  

Προηγούμενο άρθροΟι ώρες αγιασμού στα σχολεία του Διονύσου
Επόμενο άρθροΦωνάζει η Δόξα Άνοιξης, για έδρα και επιχορηγήσεις

Απάντηση