Αρχική Επικαιρότητα Σκληρό lockdown;

Σκληρό lockdown;

4
0

Κοντά σε ένα σκληρό lockdown βρίσκεται η χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιθανότητες lockdown σαν αυτό του Μαρτίου, είναι πιθανό , ν εφαρμοστεί στην χώρα μας.

Οι μεταλλάξεις του ιού και το πιθανό ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, ειναι οι αιτίες της επιβολής. Η κοινωνική κόπωση και η οικονομική καθίζηση ολόκληρων κλάδων είναι κάτι παραπάνω από ορατή, ενώ η πίεση προς το ΕΣΥ είναι τεράστια.

Η σύσκεψη της Δευτέρας

Το πρωί της Δευτέρας, σε ευρεία σύσκεψη, συζητήθηκε το σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας. Τη σύσκεψη συγκάλεσε , ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

Απάντηση