Αρχική Επικαιρότητα Οδοστρωτήρας το νέο εργασιακό

Οδοστρωτήρας το νέο εργασιακό

27
0

Σαρωτικό το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας . Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, η κυβέρνηση βάζει μπροστά το επόμενο χτύπημα στην κοινωνία, που είναι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση εντός Νοεμβρίου, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση…

Οι πέντε  μεγάλες αλλαγές που προωθούνται είναι:

  • Διευθέτηση χρόνου εργασίας, ωράριο και νέο πλαίσιο υπερωριών
  • Κάρτα εργασίας – Εργάνη ΙΙ
  • Εκ βάθρων αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου
  • Τηλεργασία
  • Πατρικές – γονικές άδειες

Ωράριο – λάστιχο έως και 11 ώρες για τους εργαζόμενους

Εξετάζεται η αύξηση του ανώτατου ορίου υπερωριών στις βιομηχανίες σε 6μηνιαία βάση σε 100 ή 120 ώρες. Μια τέτοια αύξηση θα οδηγούσε στη δυνατότητα εργασίας – πέραν του κανονικού 8ώρου – κατά επιπλέον 12 ώρες ανά μήνα ή επιπλέον 3 ώρες ανά εβδομάδα. Αντίθετα, σήμερα το ανώτατο όριο των υπερωριών στη βιομηχανία αντιστοιχεί σε 48 ώρες σε εξαμηνιαία βάση (ή 8 ώρες/μήνα ή 2ώρες/εβδομάδα).

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, η κυβέρνηση βάζει μπροστά το επόμενο χτύπημα στην κοινωνία, που είναι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Θεσμοθετείται το δικαίωμα της ατομικής διαπραγμάτευσης εργοδότη – εργαζόμενου προκειμένου να παρακαμφθούν τα συνδικαλιστικά σωματεία. Στο πλαίσιο αυτό είναι δυνατόν να συμφωνείται ατομικό ωράριο εργασίας ανά εργαζόμενο τόσο ως προς την ώρα προσέλευσης όσο και ως προς την ώρα αποχώρησης.

Όσο για την απεργία, που είναι το ύστατο μέσον πίεσης των εργατοϋπαλλήλων, προβλέπονται πρόσθετα μέτρα για τον έλεγχο και τον περιορισμό της.

Την ώρα λοιπόν που τα σύννεφα της κρίσης μαζεύονται πάνω από τη χώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ψυχρά και συστηματικά, λεηλατεί τους αδύναμους. Και θα συνεχίσει έτσι μέχρι να βρεθεί απέναντι σε σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις.

Επίσης με άλλες διατάξεις περιορίζονται κατά πολύ οι αρμοδιότητες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Εφεξής οι διαφορές εργοδοτών –εργαζομένων σε επιχειρησιακό η κλαδικό επίπεδο θα επιλύονται αποκλειστικά στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Δηλαδή με πολύ πιο χρονοβόρες, νομικού τύπου διαδικασίες. Στην εισήγηση του νομοσχεδίου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «η συμφιλίωση συλλογικών διαφορών αφαιρείται από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και ανατίθεται στον ΟΜΕΔ».

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δε θα υπάρχουν αμοιβές υπερεργασίας ή υπερωρίας, αλλά η επιπλέον απασχόληση θα μεταφράζεται σε ρεπό ή μειωμένο ωράριο.

Απάντηση