Αρχική Τοπικα Νεα Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου σε Δήμο Διονύσου και σχολεία

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου σε Δήμο Διονύσου και σχολεία

2
0

Διαφορετικό και τροποποιημέμενος θα είναι ο φετινός εορτασμός στον Δήμο Διονύσου και στα σχολεία, λόγω Covid 19. Tο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της εθνικής επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940» στο Δήμο Διονύσου, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid-10, θα τηρηθούν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εορτασμού προβλέπει:

– Γενικό σημαιοστολισμό σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, από τις 8:00 π.μ. της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου έως και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

–  Φωταγώγηση όλων των δημοτικών και δημόσιων κτιρίων κλπ κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020

Ειδικότερα για την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 έχουν προγραμματιστεί:

–  στις 10:00 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου

– στις 10:45 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ηρώου (έναντι 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου) και Κατάθεση Στεφάνων από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και εκπροσώπους επισήμων αρχών, σύμφωνα με τα πρόσφατα μέτρα για περαιτέρω περιορισμό των συμμετεχόντων για λόγους δημοσίας υγείας.

Ο εορτασμός στα σχολεία

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, δεν θα παρελάσουν, φέτος. Με νέα εγκύκλιο, αναφέρεται ότι παρά το δυσμενές κλίμα, στα δημοτικά σχολεία θα γίνουν κανονικά εκδηλώσεις .

Στα δημοτικά σχολεία θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου. Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν εκδηλώσεις την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος.

Επίσης, «η παράδοση της σημαίας από τον διεθυντή/ντρια των δημοτικών σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας».

Τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν και οι μαθητές που τα παρακολουθούν, θ΄ αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

Απάντηση