Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Μόνο είκοσι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Μόνο είκοσι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της καταδίκης της Χρυσής Αυγής

7
0

Ανήμποροι να καταδικάσουν τον φασισμό είναι από οτι φαίνεται ενα σημαντικό ποσοστό των συμβούλων του Δήμου Διονύσου. Μόνο είκοσι, είχαν το σθένος και την παληκαριά και τις δημοκρατικές αρχές να καταδικάσουν, την φασιστική Χρυσή Αυγή.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, της Τρίτης (29/8), μπήκε ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μέσω ψηφίσματος που έφερε η παράταξη, Μαζί για τον Διόνυσο. Το ψήφισμα εγκρίθηκε μεν, αλλά πήρε 20 ψήφους από τους 41 δημοτικούς συμβούλους. Αρκετοί αποφάσισαν να απέχουν την ώρα της ψηφοφορίας, καθώς δεν …απάντησαν την ώρα της ψηφοφορίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων, δήλωσαν θετικοί στο ψήφισμα και το ψήφισαν, ενώ με παρέμβασή του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Καρυστινός , τόνισε οτι το ψήφισμα αποτελεί καθαρά πολιτική θέση και όχι θέση παρέμβασης στο Δικαστήριο. Επίσης, ζήτησε τη λήψη ομόφωνης απόφασης από το Σώμα “για να δείξει την ομοψυχία και την ομοφωνία του”.

Θετικά, ψήφισαν δώδεκα από την πλευρά της πλειοψηφίας, τρεις απο την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, δύο απο την παράταξη του “Εύπολις και οι δύο του Μαζί για τον Διόνυσο.

Απουσιάσαν την στιγμή της ψηφοφορίας οι Στέφανος Κριεμάδης, Γεωργία Κριεμάδη,Βασίλης Φώτος, οι Σταύρος Ουσταμπασίδης, Παναγιώτης Τσούκας, Αγγελική Πέππα, Δημήτρης Ράικος, Αγγέλα Αγαθοκλέους , Θόδωρος Στάικος, Χρήστος Τσεβάς και Χρήστος Πέππας

Απόντες από την συνεδρίαση ήταν Σοφία Αγγελάκη  Γιάννης Νικητόπουλος, Παναγής Λουκάτος(Η πόλη μας, το σπίτι μας και )Στέφανος Δημητριάδης.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί, οτι ο Παναγής Λουκάτος της Λαϊκής Συσπείρωσης, πρότεινε στο ψήφισμα να συμπεριληφθεί, η αναφορά στην πολιτική ευθύνη τριών κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά θα απείχε της ψηφοφορίας, όπως και απείχε.

Απάντηση