Αρχική Επικαιρότητα Lockdown: Τι ισχύει, με δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και φροντιστήρια

Lockdown: Τι ισχύει, με δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και φροντιστήρια

141
0

Ανοιχτά θα παραμείνουν δημοτικά, νηπιαγωγεία παιδικοί σταθμοί και σχολεία ειδικής αγωγής, κατά την διάρκεια του νέου Lockdown. Κλειστά, αλλά το μάθημα θα διεξάγεται με την μορφή της τηλεκπαίδευσης, σε γυμνάσια, λύκεια, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και φροντιστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας.

Οι αποφάσεις για τα σχολεία θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και για τρεις εβδομάδες!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά. Κανονικά θα λειτουργούν και τα ολοήμερα σχολεία.

Κανονικά, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, είτε ιδιωτικοί, είτε δημόσιοι.

Με sms θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο

Οι γονείς που θα πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο θα πρέπει να στέλνουν το αντίστοιχο sms στο 13033, ώστε να δικαιολογούν τις μετακινήσεις τους. Ο  κωδικός για συνοδεία μαθητή στο σχολείο είναι ο 4.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία:

SMS με κωδικό 4. Αποστέλλεται για μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Για μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, καθώς και για συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.

Φροντιστήρια -Ξένες Γλώσσες

Αντίθετα, αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων, δομών μελέτης και κέντρων ξένων γλωσσών. Θα μπορούν να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τηλεκπαίδευση στις μεγαλύτερες βαθμίδες

Μέσω τηλεκπαίδευσης θα λειτουργούν, τα γυμνάσια, τα λύκεια. τα ΙΕΚ, το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, τα Κολέγια και τα Πανεπιστήμια (στα δύο τελευταία επιτρέπονται διά ζώσης μόνο τα εργαστήρια και κλινικές ασκήσεις του τελευταίου έτους προπτυχιακών προγραμμάτων φοιτητών).

Προηγούμενο άρθροΤο λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τους ένωσε όλους
Επόμενο άρθροΝέα μέτρα και από τον Δήμο Διονύσου

Απάντηση