Αρχική Επικαιρότητα Lockdown: Κλείνουν τα πάντα, ως τις 21 Φεβρουαρίου!

Lockdown: Κλείνουν τα πάντα, ως τις 21 Φεβρουαρίου!

4
0

Επιστροφή, στην “κανονικότητα” του lockdown του Μαρτίου, απο την Τετάρτη(10.2), ως τις 21 Φεβρουαρίου. Τα νέα μέτρα ανακοινώνονται εντός της ημέρας και αναμένεται να έχουν άμεση ισχύ. Προβλέπεται κλείσιμο όλων των σχολείων, του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά.

Επίσης, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρομακτική έκρηξη του κορωνοϊού στην Αττική με τον αριθμό να ξεπερνά μέχρι στιγμής τα 1.700 κρούσματα.

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Απο νωρίς το πρωί, φάνηκαν οι διαθέσεις για νέα μέτρα, ή μάλλον για επιστροφή σε ένα ακόμη καταστροφικό lockdown.

O υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορvνοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Λιγο αργότερα, στο Μαξίμου,  συνεδρίασαν εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Μετά την λήξη της συνεδριάσαν ο Βασίλης Κικίλιας είπε: “εισήγηση των μέτρων είναι βέβαια δουλειά της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι και θα αποφανθούν σχετικά με τις εισηγήσεις τους προς την Κυβέρνηση”.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα

 Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα, βυθίζεται στις αντιφάσεις και το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως οι επιστήμονες εισηγούνται στην κυβέρνηση. Σήμερα ακούσαμε τον Υπουργό Υγείας να λέει ότι θα εισηγηθεί στους επιστήμονες σκληρό λοκντάουν και ότι τα σχολεία αποτελούν τελικά εστίες μετάδοσης του κορονοϊού και μεταφοράς του μέσα στα σπίτια. Την ίδια ώρα ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του άφηνε αιχμές για τον κ. Κικίλια και την προαναγγελία λοκντάουν, ενώ η κα Κεραμέως παρά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων σε σχολεία, αρνείται πως ευθύνεται το άνοιγμά τους με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και χωρίς προληπτικά τεστ.

Η κυβέρνηση τα έχει πλήρως χαμένα, βυθίζεται στις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της, αγνοεί τους ειδικούς και για πολλοστή φορά το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες.

ΚΚΕ: Αντί για μέτρα η κυβέρνηση να κάνει πράξη τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών!

Η ανησυχητική εξάπλωση της πανδημίας, ιδιαίτερα στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα, έχει την υπογραφή της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλουν σήμερα και οι νοσοκομειακοί γιατροί, μέσω της ΟΕΝΓΕ, στην ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να απειλεί, να φοβερίζει και τελικά να επιβάλει στο λαό νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα, ας κάνει επιτέλους τα αυτονόητα, αυτά που απαιτούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, τους οποίους όχι μόνο αγνοεί, αλλά επιχειρεί και να τους τους φιμώσει! Κανένα σκληρό lockdown δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος με άμεσες προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, καθώς και τη θωράκιση όλου του πληθυσμού με γρήγορες διαδικασίες εμβολιασμού, θέτοντας στη διάθεση της χώρας όλα τα εμβόλια που υπάρχουν διεθνώς.

Απάντηση