Αρχική Τοπικα Νεα Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: “Summer Camp Διονύσου: Υγειονομική Βόμβα”

Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: “Summer Camp Διονύσου: Υγειονομική Βόμβα”

2
0

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαική Συσπείρωση Διονύσου, για τις συνθήκες που επικρατούν στο Summer Camp.

Αναλυτικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου καταγγέλλει τις τριτο-κοσμικές συνθήκες, τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στο Summer Camp του Δήμου.

     Πιο συγκεκριμένα, στο αθλητικό Camp Αγίου Στεφάνου οι μα-θητές στοιβάχτηκαν μέσα στο κλειστό Γυμναστήριο χωρίς κλιμα-τιστικό, χωρίς εξαερισμό, χωρίς δροσερό νερό, με θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς, ενώ τα μέτρα κατά του κορονοϊού πήγαν περίπατο! Μια τουαλέτα και ένας νιπτήρας για το σύνολο των παιδιών και των εκπαιδευτικών, ενώ δεν υπάρχει ψυγείο επομένως το φαγητό των παιδιών μένει εκτεθειμένο σε συνθήκες καύσωνα! Τόσο στο γήπεδο του Κρυονερίου, όσο και στο γήπεδο του Αγίου Στεφάνου η περίφραξη είναι γεμάτη τρύ-πες, με κίνδυνο να τραυματιστούν οι μαθητές, ενώ τα σκουπίδια και τα σπασμένα γυαλιά είναι παντού.

     Είναι εγκληματική η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, η οποία από την μια παραχωρεί σε εργολάβο τα σχολεία και τα γήπεδα του Δήμου προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Summer Camp, ενώ από την άλλη δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την καταλληλότητα των χώρων!

     Η υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών τίθεται σε άμεσο κίνδυνο εξ αιτιας του covid αλλά και του καύσωνα!!!

     Είναι αδίστακτοι. Παίζουν στα ζάρια την υγεία των παιδιών.

     Καλούμε την Δημοτική Αρχή να λύσει το πρόβλημα σήμερα!

     * Να μην λειτουργήσει ούτε μια μέρα ακόμα το Αθλητικό Summer Camp σε αυτές τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες!

     * Να απαγορευτεί η υλοποίηση των δραστηριοτήτων την Πέμπτη 1/7/2021, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι επικίνδυνα υψηλές!

     * Να διεκδικήσει έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την επαρκή στελέχωση των προγραμμάτων και την υλικοτεχνική υποδομή που είναι αναγκαία για την ασφαλή και ποιοτική διεξαγωγή τους.

     Καλουμε γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν!

     Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παράδοσης των υπηρεσιών του Δήμου και της Παιδείας σε ιδιώτες, της λογικής της ανταπο-δοτικότητας, της μετατροπής του αθλητισμού από δικαίωμα των παιδιών σε πεδίο κερδοφορίας!

     Με την ψήφιση των νομοσχεδίου για την Παιδεία τον Ιούλιο, που θα δίνει γη και ύδωρ στους εργολάβους για να μπαίνουν στα σχολεία, καταστάσεις σαν την σημερινή θα είναι καθημερινό-τητα!

     Η Δημοτική Αρχή είναι υπόλογη μπροστά στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς!

                               Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου

                                                                           30/6/20211

Προηγούμενο άρθροΌλοι μαζί λέμε ΟΧΙ στα Λατομεία: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας & Συναυλία με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη 7/7 στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Κοινότητας Διονύσου
Επόμενο άρθροΜε μία φωνή ο Δήμος Διονύσου στον κοινό αγώνα κατά των Λατομείων – Κινητοποιούνται και οι 7 Δημοτικές Κοινότητες

Απάντηση