Αρχική Τοπικα Νεα Κοινωνικοί Φορείς Η δραστηριότητα του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου

Η δραστηριότητα του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου

3
0

Πολλαπλή η δραστηριότητα του Εμπορικού Συλλόγου. Τα προβλήματα είναι πολλά και οι άνθρωπο του συλλόγου προσπαθούν να βρουν λύσεις.

Ενα απο τα προβλήματα των εμπόρων της περιοχής, είναι η επιβολή προστίμων από την πολεοδομία. Αντιπροσωπεία του συλλόγου μαζί με ιδιοκτήτες καταστημάτων του Αγίου Στεφάνου επισκέφθηκαν τους αντιδημάρχους κ.κ. Φωτάκη και Παπαβασιλείου, για ν εκθέσουν το πρόβλημα της επιβολής προστίμων αλλά και της μη εξεύρεσης λύσης μέχρι τώρα στο πρόβλημα. Οι δύο αντιδήμαρχοι ήταν καθησυχαστικοί και υποσχέθηκαν ότι, παρά τις καθυστερήσεις, το πρόβλημα είναι κοντά στη λύση του και θα εργαστούν εντατικά στην κατεύθυνση αυτή. Στην συνάντηση συζητήθηκε το φλέγον θέμα της δυσλειτουργίας της πολεοδομίας των χρήσεων γης και των τοπικών χωρικών σχεδίων .Τέλος, δόθηκαν οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την χρήση κοινόχρηστων χώρων και τον κανονισμό τοποθέτησης επιγραφών προκειμένου ο ΕΣΔ να εκφράσει τις απόψεις του. Ο σύλλογος θα συναντηθεί την Τετάρτη, με τον δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη, για τα εν λόγω θέματα.

Ο σύλλογος με επιστολή του προς την κυβέρνηση και με κοινοποίησή προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών (με τίτλο «Κραυγή Αγωνίας του εμπορικού κόσμου του Διονύσου), εκθέτει τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και ζητά την άμεση και συνολική στήριξη της Πολιτείας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο σύλλογος να γνωστοποιήσει τα θέματά στον πολιτικό κόσμο, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, για να εκθέσουν δια ζώσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας.

Κατόπιν επιστολής στον Δήμο και στον Πρόεδρο της κοινότητας Αγ Στεφάνου, ο ΕΣΔ, συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της Λαϊκής κ. Ε. Μήτρου στον οποίο τέθηκαν τα θέματα που προκύπτουν για τους επαγγελματίες και τους πολίτες από την πολυετή χρήση του συγκεκριμένου δρόμου όπου πραγματοποιείται η Λαϊκή (κυκλοφοριακό έμφραγμα, ανυπαρξία εξόδου διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, φθορές στα πεζοδρόμια και στους ιδιωτικούς χώρους πάρκινγκ καταστημάτων). Επόμενο βήμα: Ο ΕΣΔ παραμένει σε επαφή με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος και θα καταθέσει τις προτάσεις του για την από κοινού εξεύρεση δρόμου που τηρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις πρόσβασης, ασφάλειας και λιγότερης δυνατής επιβάρυνσης σε πολίτες και επαγγελματίες.

Απάντηση