Αρχική Επικαιρότητα Φωτιά στην Ροδόπολη (live)

Φωτιά στην Ροδόπολη (live)

4
0

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00 στην ευρύτερη περιοχή, της Σταμάτας. Άμεσση η επέμβαση των πρώτων επιγείων δυνάμεων. Η φωτιά ξέσπασε στο νεκροταφείο της Σταμάτας.

13:00 Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

Στη πυρκαγιά επιχειρούν με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ. Την ίδια στιγμή συνδράμει μεγάλος αριθμός από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.  Στο σημείο επιχειρεί και το ρωσικό Beriev-200.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Το μήνυμα απο την πολιτική προστασία

14:00 Στην Αιόλιδος στον Διόνυσο δέθηκε η εντολή εκκένωσης της περιοχής

Διακοπή κυκλοφορίας

H ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Εκκενώθηκε το summer camp Ροδόπολης

Το summer camp της Ροδόπολης εκκενώθηκαν και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην πλατεία Ροδόπολης, όπου οι γονείς ενημερώθηκαν για την παραλαβή τους σε ασφαλές περιβάλλον. Το ίδιο συνέβη και στο summer camp στου Καργάκου όπου τα παιδιά μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο summer camp Άνοιξης.

19:00 Σε ύφεση αυτή την στιγμή η φωτιά. Συνεχίζονται οι ρίψεις νερού, απο τα εναέρια μέσα

Η ανακοίνωση

 Δήμος Διονύσου ενημερώνει τους πολίτες ότι χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλων των εμπλεκομένων φορέων (Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, Εθελοντικά Κλιμάκια, Δήμος Διονύσου και γειτονικοί Δήμοι, ΣΠΑΠ, κλπ) η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη 27 Ιουλίου  σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Την Τρίτη 27/7 έως τις 10 μ.μ. θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 10 μ.μ το κεντρικό τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Διονύσου (213 2030600) καθώς και των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων για την παροχή πληροφοριών προς τους πληγέντες πολίτες.

Παράλληλα, τα Πολιτιστικά Κέντρα Δροσιάς και Κρυονερίου θα παραμείνουν την Τρίτη 27/7 ανοιχτά καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα είναι διαθέσιμα για κάθε πολίτη.

Από την Τετάρτη 28 Ιουλίου το πρωί, το κεντρικό τηλεφωνικό Κέντρο του Δήμου και τα τηλεφωνικά κέντρα των Δημοτικών Κοινοτήτων θα καταγράφουν αιτήματα δημοτών που αφορούν σε ζημιές λόγω της πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους τους συναρμόδιους φορείς, Δήμους, εθελοντές και υπαλλήλους οι οποίοι συνέδραμαν στην κατάσβεση αυτής της πυρκαγιάς.

Προηγούμενο άρθρο2ο εθελοντικό πότισμα 2021
Επόμενο άρθροΤέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την πυρκαγιά

Απάντηση