Αρχική Τοπικα Νεα Κοινωνικοί Φορείς Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου: Οι τράπεζες δεν συμμορφώνονται με την υπουργική ρύθμιση, για...

Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου: Οι τράπεζες δεν συμμορφώνονται με την υπουργική ρύθμιση, για τις επιταγές

0
4

To lockdown ,έχει δημιουργήσει μια σειρά από πολλά αλυσιδωτά προβλήματα, στις τάξεις των εμπόρων. Ο εμπορικός σύλλογος Διονύσου, έστειλε επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς προέκυψαν δύο ζητήματα, μετά την τελευταία ρύθμιση. Τα θέματα, αφορούν τις τράπεζες, που σύμφωνα με καταγγελίες επαγγελματιών να μην συμμορφώνονται με την υπουργική απόφαση.

Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με την πρόσφατη ρύθμιση αναστολής της ημερομηνίας λήξης των επιταγών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 19/11/20 -και αφορά τις επιχειρήσεις που είτε βρίσκονται σε αναστολή δραστηριότητας είτε έχουν πληγεί από την επιδημία Covid-19 -προβλέπεται η  μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής κατά 75 μέρες από αυτή της έκδοσης.

Δύο ζητήματα έχουν προκύψει τα οποία απαιτούν άμεση λύση με την παρέμβαση της πολιτείας.

Το πρώτο αφορά στις τράπεζες.  Σύμφωνα με πολλαπλές καταγγελίες από συναδέλφους παρατηρείται η μη συμμόρφωση των τραπεζών στην απόφαση, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να βρίσκονται προ εκπλήξεων και να έρχονται σε δύσκολη θέση. Παρακαλείσθε να μεριμνήσετε για την έγκαιρη και απρόσκοπτη εφαρμογή του νόμου.

Το δεύτερο αφορά  στους δικαιούχους των επιταγών. Από τη ρύθμιση  αναστολής της ημερομηνίας λήξης των επιταγών αδικείται κατάφωρα η πλευρά των δικαιούχων καθώς επιβαρύνεται η ρευστότητά τους. Για να λειτουργήσει με τρόπο ισόρροπο και δίκαιο η ρύθμιση, απαιτείται από την πλευρά της Πολιτείας ενός τύπου ενίσχυση στους δικαιούχους.

Προσβλέποντας στην άμεση ανταπόκρισή σας στα παραπάνω αιτήματα του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου,

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο τους Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου,

Ο Πρόεδρος,

Κωνσταντίνος Παπασταθόπουλος

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση