Αρχική Τοπικα Νεα Διαμαρτυρία για τους σωλήνες αμιάντου, στην Σταμάτα

Διαμαρτυρία για τους σωλήνες αμιάντου, στην Σταμάτα

4
0

Με επιστολή προς τον Δήμο Διονύσου και με κοινοποιήσεις, προς την Δημοτική Ενότητα Σταμάτα, την Δ. Τεχνικών Υπηρεσιών και το τμήμα Υδρευσης, επιτροπή κατοίκων της Σταμάτας, διαμαρτύρονται για τις σωλήνες ύδρευσης απο αμίαντο!.

ΣΤΑΜΑΤΑ-ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ 9/10/2020

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Κοιν: 1. Δημοτική Ενότητα Σταμάτας

2. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών                               αρ.πρ.25264/14-10-2020

3. Υπεύθυνων Υδρευσης

Την Πέμπτη 8/10/2020 και ωρα 14.20 στην συμβολή των οδών Σκρά και Λεωφ. Πιπεροπούλου στον Εύξεινο Πόντο της περιοχής Σταμάτας σημειώθηκε ζημιά στον σωλήνα ύδρευσης του δικτύου καθώς έσπασε κατά λάθος από το συνεργείο που κατασκευάζει το δίκτυο της αποχέτευσης. Καθώς η περιοχή έμεινε χωρίς νερό, κάτοικοι που βρίσκονταν σπίτια τους έσπευσαν στο σημείο της ζημιάς για να ενημερωθούν για την βλάβη. Με έκπληξη διαπιστώσανε ότι ο σωλήνας από τον οποίο ανάβλυζε το πόσιμο νερό της περιοχής μας ήταν σωλήνας αμιάντου μεγάλης παλαιότητας. Μαλιστα τις υποψίες τους επιβεβαίωσε και το συνεργείο, ενώ τραβήχτηκαν και φωτογραφίες και κρατήθηκαν και δείγματα από τα κομμάτια του σπασμένου σωλήνα.

Επειδή γνωρίζαμε μέχρι τώρα και είμασταν καθησυχασμένοι οτι έχει αλλαχτεί το δίκτυο ύδρευσης της Σταμάτας, αλλά πλέον έχουμε δικαιολογημένη ανησυχία και αμφιβολία και επειδή σαφώς πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, σας παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε και μας προσκομίσετε προς περαιτέρω διερεύνηση τα ακόλουθα:

  1. Πότε έγινε η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στην Σταμάτα
  2. Αντίγραφο της μελέτης
  3. Τον ανάδοχο του έργου
  4. Το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου
  5. Αντίγραφο χαρτών ύδρευσης της περιοχής Ευξείνου Πόντου-Λ. Πιπεροπούλου και κάθετων δρόμων.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Απάντηση