Αρχική Επικαιρότητα Covid 19: Έκρηξη» κρουσμάτων στα σχολεία τις τελευταίες ημέρες

Covid 19: Έκρηξη» κρουσμάτων στα σχολεία τις τελευταίες ημέρες

3
0
covid.sxoleia

Έντονη ανησυχία, προκαλεί στις τάξεις των επιστημόνων, η έκρηξη των κρουσμάτων στα σχολεία της χώρας τις τελευταίες μέρες.

Τις τελευταίες επτά μέρες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 709 κρούσματα σε παιδιά. Ενας σημαντικός αριθμός, καθώς από την πρώτη ημέρα της πανδημίας (24 Φεβρουαρίου) έχουν καταγραφεί σε παιδιά μέχρι 17 ετών συνολικά 3.088 κρούσματα, ενώ τα 709 ήταν μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 2.379 συνολικά κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έφθασαν τα 3.088.  

Αναλυτικά τα κλειστά σχολεία της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμα κινδύνου η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία»

«Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορvνοϊού στα παιδιά, συνιστά σήμα κινδύνου που οφείλει -επιτέλους- να αφυπνίσει την κυβέρνηση» τονίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σημερινό δημοσίευμα του ethnos.gr αναφέρει πως μόνον την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 709 (+25%), δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό στην επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας και επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες όσων υποστήριξαν την ανάγκη για τήρηση των αποστάσεων και αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Δυστυχώς αποδεικνύεται πως οι μάσκες και τα παγουρίνο δεν συγκροτούν το απαραίτητο υγειονομικό τείχος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Παράλληλα, η αναστολή λειτουργίας όλων των Λυκείων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα ότι “τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο μετάδοσης του κορωνοϊού”» επισημαίνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση, αντί να επενδύει στο δόγμα «νόμος και τάξη», στον αυταρχισμό και στην οικοδόμηση εμφυλιοπολεμικού κλίματος, οφείλει να επικεντρωθεί άμεσα στα καθήκοντά της. Ειδικά, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάψει να προκαλεί και να υποδαυλίζει συγκρούσεις, όπως αυτή με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και δεν αποκλείεται ακόμη και ένα νέο, γενικευμένο lockdown. Τα σχολεία και οι οικογένειες θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από μια τέτοια εξέλιξη» καταλήγει.

Απάντηση