Αρχική Τοπικα Νεα Αθλητικά ΑΟ Διονύσου: “Οι επιχορηγήσεις δόθηκαν χωρίς κριτήρια”

ΑΟ Διονύσου: “Οι επιχορηγήσεις δόθηκαν χωρίς κριτήρια”

1
0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΟ Διονύσου, για τις ετήσιες επιχορηγήσεις, του Δήμου, προς τους αθλητικούς συλλόγους. Πάγιο αίτημα αρκετών συλλόγων, είναι η θέσπιση κριτηρίων σε οτι αφορά τις επιχορηγήσεις.

Το Dionysos Press, έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, στη θέσπιση των κριτηρίων. Κριτήρια σημαίνει δικαιοσύνη. Η επιχορήγηση δίδεται για να την διεξαγωγή εκδηλώσεων και την ομαλή λειτουργία των συλλόγων και οχι για να μεταγραφές, ποδοσφαιριστών. Άλλοι σύλλογοι επενδύουν στην ασφάλεια των παιδιών προσλαμβάνοντας τους σωστούς γυμναστές προπονητές και άλλοι στο να πραγματοποιούν μεταγραφές και να προσπαθούν να κάνουν πρωταθλητισμό. Και για να μην παρεξηγηθούμε σε όλους αρέσει ο πρωταθλητισμός, αλλά όχι με επιχορήγηση.

Η ανακοίνωση του Α.Ο Διονύσου, για τις επιχορηγήσεις των συλλόγων

Ο ΑΟ Διονύσου ιδρύθηκε το 1984, και στα 36 χρόνια λειτουργίας του δημιούργησε 7 αθλητικά τμήματα : ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, πινγκ πονγκ, στίβο και ενόργανη γυμναστική και είναι ο μεγαλύτερος και ο μοναδικός σύλλογος του Δήμου Διονύσου με τόσα τμήματα και αθλούμενα μέλη . Κάθε τμήμα μαζί με τα αντίστοιχα τμήματα υποδομών, σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, δημιουργεί τον συνολικό αριθμό 600 μελών στον Όμιλο. Τα στοιχεία και ο αριθμός των αθλητών (αριθμός δελτίων, όνομα αθλητών, συμμετοχή σε αντίστοιχα πρωταθλήματα), καθώς και οι ειδικές αθλητικές αναγνωρίσεις των αντίστοιχων αθλημάτων που υπήρχαν, κατατέθηκαν στον δήμο , που πήρε την πρωτοβουλία να μπουν κανόνες αλλά και κριτήρια για τον τρόπο που θα γίνονταν οι παραχωρήσεις των κλειστών και ανοιχτών γηπέδων. Ο ΑΟΔ στήριξε και θα στηρίξει και στο μέλλον την εφαρμογή των κριτηρίων σε ότι αφορά τις παραχωρήσεις των γηπέδων (ανοιχτών και κλειστών ). Τα ίδια κριτήρια, με κάποιες αλλαγές ίσως θα ίσχυαν, όπως μας είχαν διαβεβαιώσει και στις επιδοτήσεις των σωματείων. Με έκπληξη , λύπη και πίκρα αλλά κυρίως με το αίσθημα αδικίας διαπιστώσαμε ότι ούτε και φέτος δεν υπήρξε η πολιτική βούληση στο δύσκολο κομμάτι των επιδοτήσεων να εφαρμοστεί κανένα κριτήριο. Ο Αθλητικός Όμιλος Διονύσου με τα 7 τμήματα και τους 600 ενεργούς αθλητές αθλήτριες αντιμετωπίστηκε το ίδιο με συλλόγους με ένα μόνο τμήμα και λιγότερο από το 1/5 των αθλητών του ΑΟΔ. Δυστυχώς απόφαση για το ύψος των επιχορηγήσεων πάρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο . Την στιγμή αυτή όμως είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία, το μέγεθος του συλλόγου αλλά στα αθλούμενα μέλη μας να διαμαρτυρηθούμε για την μη εφαρμογή κανενός κριτηρίου στο θέμα των επιχορηγήσεων καθώς για άλλη μία χρονιά χάθηκε η ευκαιρία να θεσμοθετηθούν κανόνες για την δίκαιη απόδοσή τους.

Το ΔΣ του Α Ο ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Απάντηση