Αρχική Επικαιρότητα Άμεση ανάγκη για καθαρίστριες και για σχολικούς φύλακες

Άμεση ανάγκη για καθαρίστριες και για σχολικούς φύλακες

12
0

Η σχολική χρονιά, θ’ ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και το βασικό ερώτημα ειναι ένα. Είναι έτοιμα τα σχολεία, να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτές;

Η καθαριότητα και η πρόληψη, είναι απο τα όπλα κόντρα στον Covod 19. Στην προ Covid 19, η έλλειψη καθαριστριών ήταν απο τα βασικά προβλήματα των σχολείων. Το πρόβλημα, είτε έμενε άλυτο, είτε η καθαρίστρια,εργάζονταν περισσότερες ώρες (χωρίς να πληρώνεται για την έξτρα άμοιβη). Στην εποχή όμως του Covid 19, χρειάζεται άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι δήμαρχοι ζήτησαν την βοήθεια της κυβέρνησης στο πρόβλημα των σχολικών καθαριστριών. Η απάντηση όμως του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, ήταν αποστομωτική. Εάν υπάρξουν δήμοι οι οποίοι έχουν ανάγκη από πρόσθετο προσωπικό για τον καθαρισμό σχολικών κτηρίων, να το αναλάβουν από δικούς τους πόρους».

Στο δήμο Διονύσου, είχαν παρατηρηθεί ελλείψει σε προσωπικό κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών. Το πρόβλημα, δεν έχει λυθεί και στην φετινή χρονιά.

Ο Δήμος θα πρέπει (αν δεν έχει κάνει ήδη), να μεριμνήσει για την πρόσληψη καθαριστριών, για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Πρώτη μέριμνα της πολιτείας είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, αλλά και να γίνουν περισσότερες προσλήψεις. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης μόνο για το μισό προσωπικό δεν αρκεί για να καλυφθούν οι νέες, αυξημένες ανάγκες για τον καθαρισμό των σχολείων.

Ένα άλλο ζήτημα, είναι οι σχολικοί φύλακες. Στα περισσότερα σχολεία του Δήμου, έχουν παρατηρηθεί ζημιές, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Η προηγούμενη δημοτική αρχή, προσπάθησε να δώσει την δική της λύση, με τις κάμερες παρακολούθησης. Η τοποθέτηση καμερών, δίχασε τους γονείς και εκπαιδευτικούς. Η σημερινή δημοτική αρχή, ακύρωσε τον διαγωνισμό.

Η πρόσληψη σχολικών φυλάκων, είναι ίσως η καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα, της φύλαξης των σχολίων. Εξασφαλίζεις σε ένα μεγάλο βαθμό την φύλαξη των κτηρίων, χωρίς να υπάρχουν θέματα παρακολούθησης και προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα αποκτούν εργασία άνεργοι πολίτες.

Απάντηση