Αρχική Επικαιρότητα Αλαλούμ με τα δημοτικά σχολεία….

Αλαλούμ με τα δημοτικά σχολεία….

47
0

Οι μαθητές, το έχουν βούκινο και το υπουργείο κρυφό καμάρι…. Ο λόγος βέβαια, για το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, λόγω Covid 19.

“Καλή Χρονιά”

Οι μαθητές αποχώρησαν την Παρασκευή, απο τα σχολεία και αποχαιρετούσαν τους συμμαθητές τους, λέγοντας “Καλή Χρονιά”. Τίποτα δεν σκαρφίστηκαν μόνοι τους. Οι εκπαιδευτικοί, είπαν στους μαθητές: “Να πάρετε μαζί σας, όλα τα βιβλία. Θα κλείσουμε”.

“Όλα τα βιβλία σπίτι

Σε κάποιες περιπτώσεις οι μαθητές στην τσάντα τους, πήραν και τα δεύτερα τέυχη, καθώς απο οτι φαίνεται, θεωρούν κάτι παραπάνω από σίγουρο το κλείσιμο, ενώ είναι δύσκολο να διευκρινιστεί, πότε θα επιστρέψουν, στον φυσικό τους χώρο. Ιανουάριο και βλέπουμε είναι οι πρώτες πληροφορίες, προερχόμενες απο την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα, είναι η εκπαίδευση των μαθητών, απο εδώ και πέρα. Οι εκπαιδευτικοί εδώ και δύο εικοσιτετράωρα, με ηλεκτρονική αλληλογραφία καούν τους γονείς να γράψουν τα παιδιά τους, στοΠανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ή αν έχουν γραφτεί από πέρυσι, να τσεκάρουν, ξανά τους κωδικούς. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί, έχουν ρωτήσει (προφορικά) τους μαθητές, αν έχουν διαθέτουν υπολογιστή με διαδίκτυο, στις οικίες τους.

Το δίκτυο, τα βρήκε σκούρα τις προηγούμενη βδομάδα, με την συμμετοχή, στο πρόγραμμα, μόνο των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων. Τώρα που θα μπει στο πρόγραμμα και το δημοτικό σχολείο με τον αριθμό των μαθητών, να είναι αισθητά μεγαλύτερος, θα αντέξει το δίκτυο ή θα οδηγησουμε τους μαθητές σε διακοπές διαρκείας ;

Απάντηση