Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Χαμός στο Διοικητικό Συμβούλιο

Χαμός στο Διοικητικό Συμβούλιο

1
0

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης (24/2), με την αντιπολίτευση να αποχωρεί, από την αίθουσα.

Αρχική αιτία της αντιπαράθεσης, η ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο αποκομιδής των βιοαποδομήσιμων, ογκωδών και μπαζών προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Λαζαρίδης, απευθύνθηκε προς τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Διονύσου Στέφανο Μιχιώτη, «Τι είναι αυτά που κάνεις; Τραβάς βίντεο χωρίς την έγκρισή μας;

Αυτό περιστατικό ξεσήκωσε την αντιπολίτευση. Τι απάντησε ο Γενικός Γραμματέας. «Το κάνω για να σας φοβίσω. Δεν υπάρχει βίντεο» . Οι Ανοικτοί Ορίζοντες, αποχώρησαν και στην συνέχεια και η παράταξη του Εύπολις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και η Μαζί για τον Διόνυσο, παρέμειναν και ζήτησαν, από το προεδρείο, εξηγήσεις για την κατάσταση και σε ερώτηση, αν συνεχίζεται η συνεδρίαση, η πρόεδρος δεν απάντησε, απλά είπε “να συνεχιστούν οι δευτερολογίες” , με συνέπεια, να αποχωρήσουν και οι δύο παρατάξεις.

Η διοίκηση του Δήμου Διονύσου εξέδωσε ανακοίνωση για τα το περιστατικό:

“Το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020, έγινε ένα σημαντικό βήμα  για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στον δήμο Διονύσου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ένα νέο πλαίσιο για την αποκομιδή και διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, κλαδεμάτων, ογκωδών, επίπλων, αλλά και μπαζών. Με τον πλέον οικονομικά αποδοτικό και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο, δρομολογήθηκε η άμεση αντιμετώπιση των χρόνιων αναγκών σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση του Δήμου Διονύσου προσπάθησε,  κατά την προσφιλή της τακτική, να παρεμποδίσει την ομαλή ολοκλήρωση του  Δημοτικού Συμβουλίου και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Συγκεκριμένα εκπρόσωποί της επιχείρησαν να μετατρέψουν σε μπάχαλο το κορυφαίο θεσμικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, και να στοχοποιήσουν στελέχη της δημοτικής αρχής, αναζητώντας προσχήματα για την αποτροπή της απόφασης. Και όταν δεν το κατάφεραν, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Για άλλη μία φορά, κάποιοι έβαλαν το στενό παραταξιακό τους συμφέρον πάνω από το κοινό όφελος.

Η δημοτική παράταξη «Η πόλη μας, το σπίτι μας», προς τιμήν της δεν ακολούθησε αυτή την παρελκυστική τακτική, επιδεικνύοντας για ακόμη μία φορά υπευθυνότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Η δημοτική αρχή δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι σε πείσμα κάθε προσπάθειας παρεμπόδισης του έργου της, είναι αποφασισμένη να διοικήσει αποτελεσματικά το Δήμο Διονύσου, τιμώντας την εντολή των χιλιάδων πολιτών που την εμπιστεύτηκαν.

Δεσμεύεται, επίσης, ότι σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την επιχειρούμενη μπαχαλοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου πολύ σύντομα να εξασφαλίσει τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω Live Streaming.

Έτσι οι πολίτες του Δήμου Διονύσου θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα και υπεύθυνα για όλες τις εξελίξεις στο Δήμο. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν αλλά και να συγκρίνουν τη στάση των δημοτικών παρατάξεων και των αιρετών που τις εκπροσωπούν”.

Απάντηση