Αρχική Εκλογές Το έργο της Ρένας Δούρου για τον Πολιτισμό στην Αττική

Το έργο της Ρένας Δούρου για τον Πολιτισμό στην Αττική

2
0

Την περασμένη πενταετία η Ρένα Δούρου έκανε ένα πολύ σημαντικό έργο Πολιτισμού που ελάχιστοι γνωρίζουν. Ένα έργο οραματικό που θυμίζει Mitterand.
Έδωσε 71 εκ ευρώ στον πολιτισμό. Ενίσχυσε τις πολιτιστικές και τουριστικές δομές της Περιφέρειας Αττικής και το έργο πολλών δήμων. Χορήγησε 21 εκατομμύρια ευρώ στο ΥΠΠΟ για 26 πολιτιστικά έργα με δικούς της πόρους. Χρηματοδότησε πολλά Μουσεία της Αττικής.
Ανακαίνισε το θέατρο του Λυκαβηττού. Χορήγησε 4 εκατομμύρια, ευρώ για την αποπεράτωση της Εθνικής Πινακοθήκης. Χρηματοδότησε το Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακροπόλεως, το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, το Μουσείο Χρήστου Καπράλου, αρχαιολογικούς χώρους. Χρηματοδότησε με 1.7 εκατ. ευρώ την δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου της Ακρόπολης. Ενίσχυσε τον σύγχρονο πολιτισμό χορηγώντας γενναιόδωρα την Μπιενάλε Αθηνών, την ART-ATHINA, εκθέσεις σύγχρονης τέχνης όπως π. χ την έκθεση Τέχνη και Πολιτική, την μπιενάλε Νέων Δημιουργών, το φεστιβάλ Το μικρό Παρίσι των Αθηνών. Έκανε την ανάπλαση του Πεδίου Άρεως και του Άλσους, την ανάπλαση του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, του Πολιτιστικού πάρκου Λαυρίου με το Μουσείο του κι αποκατέστησε το Αρχαίο Θέατρο Θορικού. Στερέωσε και συντήρησε τον ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, της Αφαίας Αθηνάς και του Ελλανίου Διός, του Αρχαίου Αμφιαράειου και του αρχαίου θεάτρου Ζέας.
Στην Ανατολική Αττική δόθηκαν 34 εκ για 34 έργα ποιότητας ζωής, περιβάλλοντος κι αθλητισμού.
Χορήγησε επίσης την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, συναυλίες, συνέδρια κι έρευνες Πολιτισμού, δημοτικά θεατρικά φεστιβάλ, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών, εκθέσεις βιβλίου κι ιστορικά ντοκιμαντέρ. Ενίσχυσε την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ωδείο Αθηνών, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας κι άλλους φορείς. Έκανε ένα επίμονο κοινωνικό έργο ως μια νέα Αγία Τερέζα. Ενδεικτικά αναφέρω την αποκατάσταση του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου Πειραιά με προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ. Η Δούρου ήταν κοντά στους αδύναμους κι αναξιοπαθούντες, τους μετανάστες, τους άστεγους, τους τυφλούς, κοντά στις γυναίκες, τα παιδιά και τις συλλογικότητες. Το πολύπλευρο αυτό έργο έχει μεγάλη κοινωνική ευαισθησία και σύγχρονη κατεύθυνση. Έχει όραμα και τόλμη και πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστείΔεν πρέπει να σπάσει το δίχτυ ασφαλείας που έπλεξε με κόπο η Δουρου! Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι!

* Η Βασιλίκα Σαριλάκη είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Ανατολική Αττική με την Ρένα Δούρου.

Απάντηση