Αρχική Αρθρογραφία Τιμούμε όλους εκείνους, που ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ζωή τους, διάλεξαν...

Τιμούμε όλους εκείνους, που ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ζωή τους, διάλεξαν Ελλάδα.

58
0

Σήμερα τιμούμε σήμερα το έπος του ‘40. Τιμούμε όλους εκείνους, που ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ζωή τους διάλεξαν την Ελλάδα. Τιμούμε τους προγόνους μας που αρνήθηκαν την υποταγή και αντιστάθηκαν με σθένος και με μεγαλείο ψυχής στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. 

Ο ελληνικός λαός, πολέμησε τον φασισμό και τον ναζισμό.  Ο ελληνικός λαός απέδειξε την ελευθερία. Με οδηγό την Εθνική Αντίσταση, βοήθησε στην νίκη των λαών.

Τίποτε δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε. Καμιά θυσία δεν πήγε χαμένη.

Οφείλουμε όχι μόνο να συνεχίσουμε τους αγώνες της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και να συστρατευθούμε σε κάθε μορφή εθνικισμού, φασισμού, σε κάθε μορφή υποτίμησης των εγκλημάτων του ή εξίσωσης των εγκληματιών με όσους κι όσες αγωνίστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο λαός μας απέδειξε στα δύσκολα τελευταία χρόνια ότι έχει και το κουράγιο, και τις δυνατότητες, και το ιστορικό φορτίο, για να στέκεται όρθιος στις φουρτούνες»
Δεν ελπίζουμε απλώς σε ένα καλύτερο αύριο. Το χτίζουμε βήμα-βήμα, με όρους ελευθερίας, αλληλεγγύης, Δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης. Βέβαιοι ότι, όπως τότε, έτσι και τώρα, τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Το αύριο είναι στα δικά μας χέρια. Και δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤέλος απο Digea το ΜΕΓΚΑ, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι το αγώνα τους
Επόμενο άρθρο«Παίζουμε Χάντμπολ για την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Άνοιξη

Απάντηση