Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Τα Φαντάσματα του Τενεσί

Τα Φαντάσματα του Τενεσί

4
0

Όταν λέμε θέατρο στον Διόνυσο, ο νους μας, πάει κατευθείαν στην Ελένη Ρουφάνη! Η πετυχημένη σκηνοθέτης  ανεβάζει το θεατρικό έργο ” Τα Φαντάσματα του Τενεσί¨ Η παράσταση θα παίζεται κάθε Παρασκευή, από  από 22/2 έως 22/3 στις 21:00, στο Θέατρο ΠΚ! 

Στη σκηνή ο ίδιος ο Τενεσί Ουίλιαμς, αντιμέτωπος με τους ήρωες του. Το όνειρο του ν’ αγοράσει ένα κτήμα στη Σικελία και να γράψει ένα τελευταίο έργο, ανάμεσα σε χήνες, γίδες και ωραίους χωριάτες, αποτελεί τον καμβά για «Τα Φαντάσματα του Τενεσί». Εκεί τον επισκέπτονται οι ήρωες του, διεκδικώντας τη λύτρωσή τους. Ξεπερνούν τα όρια που θέτει η δραματουργική τους φύση, παραβιάζουν τη θεατρική τάξη, συγκρούονται με τους νόμους της και με τον δημιουργό τους. Έχουν μεταπτώσεις από την υπακοή και την πίστη ως το θυμό και την εξέγερση. Είναι διπλά τραγικά πρόσωπα που παλεύουν με την ενοχή και τη μοναξιά τους, χαρακτηριστικά και του ίδιου του Ουίλιαμς, ο οποίος αποκτά λόγο, με υλικό «κλεμμένο» από συνεντεύξεις και κυρίως από τα απομνημονεύματά του. («Memoirs», 1975 )
Η σκηνοθετική πρόταση της Ευδοκίας Σουβατζή, αναδεικνύει τη διπλή υπόσταση των χαρακτήρων που αγωνίζονται να νικήσουν το χρόνο υπερβαίνοντας τη μοίρα τους, ό,τι δηλαδή κάνει και ο δημιουργός τους. Η παράσταση λειτουργεί ως θέατρο μέσα στο θέατρο. Η λιτή σκηνογραφία υπηρετεί την ατμόσφαιρα ονείρου – εφιάλτη του Ουίλιαμς. Οι σκηνές εναλλάσσονται με γρήγορο ρυθμό, για να δοθεί περιεκτικά η ιστορία επιλεγμένων έργων και μονόπρακτων.

Συντελεστές:

Κείμενο – Διασκευές: Ελένη Ρουφάνη
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Ευδοκία Σουβατζή.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γρηγόρης Τσιάμης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Ρουφάνη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Σωτήρης Αγριανίδης, Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου, Ολυμπία Δεδοπούλου, Παναγιώτα Κιόρογλου, Σίσυ Κολλάρου, Βούλα Κουφού, Κατερίνα Μαυρίδου, Ιωάννα Μιχαλοπούλου, Ελευθερία Μπουρανή, Μάριος Νικόλι, Μάνος Ουρανός, Αντώνης Ραζής, Εύα Ροδίτη, Ελένη Ρουφάνη, Κλειώ Σινοπούλου, Σοφία Χατζηλεωνίδου, Θοδωρής Χονδρογιάννης.

Παραγωγή: Εταιρία Παρουσία

Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος (πλησίον Μετρό)
Τιμή εισιτηρίου: 8€, 5€

Κρατήσεις & αγορά εισιτηρίων: www.pktheater.gr

Απάντηση