Αρχική Τοπικα Νεα Σχολικός ψυχολόγος σε πέντε δημοτικά του Διονύσου

Σχολικός ψυχολόγος σε πέντε δημοτικά του Διονύσου

24
0

Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα στήριξης μαθητών του Δημοτικού από ψυχολόγους του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την παροχή βοήθειας σε μαθητές οι οποίοι, με τη συγκατάθεση των γονιών τους, διατυπώνουν σχετικό αίτημα.

Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, σύμφωνα με την οποία πέντε δημοτικά σχολεία στο δήμου Διονύσου, θα αποκτήσουν σχολικό ψυχολόγο. Τα σχολεία είναι το 1ο και το 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου, το 1ο Δημοτικό Άνοιξης, το 20 και το 3ο Δημοτικό Διονύσου.

 

Το υπουργείο είχε ζητήσει από τους  διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη συγκρότηση των ομάδων πέντε σχολείων με κριτήρια, μεταξύ άλλων, την απόσταση μεταξύ των σχολικών μονάδων της κάθε ομάδας και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα διαβιβάσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις εντός τριών ημερών.
Μετά τη συγκέντρωση των προτάσεων, προχώρησε  στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Το πρόγραμμα θα έχει πεδίο εφαρμογής τις σχολικές μονάδες Γενικής Εκπαίδευσης (λειτουργικά 10/θέσια και άνω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία).

 

Ο ψυχολόγος, θα καταρτίσει  εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο καθορίζεται μια μέρα της εβδομάδας, σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στην οποία θα ασκεί τα καθήκοντά του, σε κάθε μια από τις πέντε σχολικές μονάδες όπου έχει τοποθετηθεί.
Το έργο των ψυχολόγων υποστηρίζεται και εποπτεύεται από το οικείο Κ.Ε.Σ.Υ. (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης), ο προϊστάμενος του οποίου οργανώνει συναντήσεις των ψυχολόγων για το σκοπό αυτό.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Χάντμπολ Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου και ΑΠΕΣ Καπανδριτίου
Επόμενο άρθροΘέλουν συνεργασίες στην “Συμμαχία για τον Πολίτη”

Απάντηση