Αρχική Αρθρογραφία Στέλιος Κοροβέσης: “Κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια”

Στέλιος Κοροβέσης: “Κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια”

5
0

Στέλιος Κοροβέσης. Ένας άνθρωπος συνυφασμένος, με την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε πρώτου είτε δεύτερου βαθμού. Ο Στέλιος Κοροβέσης, είχε διατελέσει στο παρελθόν, για τρεις τετραετίες δήμαρχος Αγίου Στεφάνου. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος στο πλευρό της Ρένας Δούρου, στην περιφέρεια Αττικής και εκλέχτηκε. Σήμερα, δηλώνει παρών. Είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Ανατολικής Αττικής, με το συνδυασμό, Δύναμη Ζωής, της Ρένας Δούρου.

-Ξανά λοιπόν υποψήφιος με τη Ρένα Δούρου στην Ανατολική Αττική. Γιατί;
Για να επιστρέψω μέρος της υποχρέωσης που έχω απέναντι στους συμπολίτες μου που με εξέλεγαν Δήμαρχο. Για να βοηθήσω με τις γνώσεις και την αυτοδιοικητική μου πείρα τη Δύναμη Ζωής και τη Ρένα Δούρου, την οποία όντως πιστεύω. Συγκρινόμενη δε με τους αντιπάλους της νομίζω ότι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα είναι πολλά. Όλοι οι Δήμοι της Αττικής, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, έτυχαν γενναίων ενισχύσεων σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκ περίπου ευρώ. Αλλά επί πλέον και για τις άλλες πρωτοβουλίες όπως η Αθηναϊκή Ριβιέρα, ο υποθαλάσσιος αγωγός νερού στην Αίγινα, η ενίσχυση νοσοκομείων και σεισμόπληκτων άλλων Περιφερειών, το κέντρο logistics που έτυχε ιδιαίτερης ευρωπαϊκής αναγνώρισης, οι 7 πρωτιές σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και τόσα άλλα.

-Εσύ σε ποιον τομέα δραστηριοποιήθηκες ιδιαίτερα;
Στη χάραξη της γενικής στρατηγικής της Περιφέρειας, στη δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου μεταφοράς του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών, με τους 92 υπαλλήλους, του οποίου υπήρξα Πρόεδρος , από το Υπουργείο Εμπορίου στη Περιφέρεια Αττικής, με τις ανανεώσεις 2500 εμπορικών αδειών κλπ.
-Είσαι ικανοποιημένος από τη δραστηριότητά σου;
Ναι, αν αναλογιστείτε ότι εκτός όλων των πάρα πάνω μαζί με τους “λαϊκατζήδες “ μου διοργανώσαμε πάνω από 50 δράσεις με τόνους ειδών λαϊκής αγοράς, ενισχύοντας δομές και κοινωνικά ασθενείς τάξεις στα δύσκολα χρόνια της εκκλησίας.

-Όμως η φωτιά στο Μάτι από πολλούς χρεώθηκε στη Ρένα Δούρου; Ποιά είναι η δική σου άποψη;
Εγώ εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας, με τόσους νεκρούς και τυμβωρυχία δεν θα κάνω. Η ίδια είπε ότι εμπιστεύεται την δικαιοσύνη και αναλαμβάνει τις ευθύνες που της ανήκουν. Αυτές και όχι αυτές που δεν τις ανήκουν. Πάντως για τα μπαζωμένα ρέματα, την πολεοδομική αναρχία με τα τόσα αυθαίρετα κτίσματα, τις περιφραγμένες ακτές, τις ανεξέλεγκτες χωματερές και τα τόσα κακά της Αττικής, που επί 10ετίες την ταλαιπωρούν άλλοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη και ποτέ δεν το έχουν κάνει. Ξαναλέω ότι από αυτή την εθνική τραγωδία όλοι πρέπει να πάρουν τις ευθύνες που τους ανήκουν και όχι μόνο η Δούρου.

-Ποιοί είναι οι Δήμοι που συμπεριλαμβάνονται στην Ανατολική Αττική;
Είναι 13 δήμοι και 66 συνολικά πόλεις. Πολύ μεγάλη δηλαδή σε έκταση και πληθυσμιακά περιοχή.
Συγκεκριμένα αποτελείται από τους εξής Δήμους: Αχαρνών, Διονύσου, Ωρωπού, Μαραθώνα- Νέας Μάκρης, Σπάτων, Κερατέας, Κορωπίου,Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Σαρωνικού, Λαυρεωτικής , Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

-Υπήρξες τρεις τετραετίες Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου. Θέλεις να κάνεις μία αποτίμηση;
Τις συγκρίσεις και τις αποτιμήσεις τις κάνουν πάντα οι πολίτες. Σε κάθε περίπτωση μπορούσα να κάνω και περισσότερα. Ως συμπέρασμα όμως κρατώ την αγάπη, την εκτίμηση και το γεγονός ότι οι συμπολίτες μου με εξέλεγαν, όπως είπατε και εσείς, για τρεις τετραετίες.

-Ποια ιστορική προσωπικότητα θαυμάζεις περισσότερο;
Πολλές. Θα μείνω σε κάποιους της πολιτικής, που τους γνώρισα από κοντά και δεν ζουν. Τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Φιντέλ Κάστρο, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Αντώνη Τρίτση και τον Γιώργο (γελάει όχι τη Φώφη) Γεννηματά. Α, και τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο οποίος όμως ευτυχώς ζει.
– Αλήθεια όλους αυτούς τους έχεις γνωρίσει από κοντά;
Ναι και ευχαρίστως κάποια στιγμή να μιλήσουμε περισσότερο για τον κάθε έναν από αυτούς τους πραγματικά μεγάλους.

-Πότε έκλαψες για τελευταία φορά;
Μη με βάζεις σε αυτή τη διαδικασία. Μπορώ πάντως να σου πω ότι πριν από 20 περίπου μέρες φορτίστηκα και δάκρυσα από την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου και των φίλων μου στην ομιλία μου που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου.
Από ότι ξέρω αυτή τη στιγμή είσαι και Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Παγίων.
Ναι με κύριο μέλημα να υδροδοτούμε κάθε μέρα την πρωτεύουσα και τους δήμους ευθύνης της ΕΥΔΑΠ με 1,6 εκ. κυβικά νερού ημερησίως κυρίως από τον Εύηνο και τον Μόρνο συνεπικουρούμενους από τη Λίμνη του Μαραθώνα.
-Ομάδα;
Και διηγώντας τα να κλαις, δηλαδή Παναθηναϊκός
-Φίλους έχεις;
Πάρα πολλούς
-Εχθρούς;
Πάμε πάρα κάτω.
-Οικογένεια;
Τα ξέρεις. Τρεις κόρες και τέσσερα εγγόνια. Άπειρα δηλαδή ευτυχισμένος.
-Θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο;
Τι να σου πω. Άντε λοιπόν. Κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια. Με ξέρουν και τους ξέρω και με θάρρος ζητώ να με εμπιστευτούν και να με ψηφίσουν. Αν αυτό γίνει πιστεύω ότι ωφελημένος θα είναι και ο Δήμος μας. Άλλωστε όποτε όποιος πολίτης ή δημοτική αρχή μου ζήτησαν κάτι προσπάθησα να βοηθήσω. Και πίστεψέ με, όταν βοηθάω νοιώθω την ίδια ικανοποίηση με αυτόν που βοηθήθηκε.

Αυτός ήταν ο Στέλιος ο Κοροβέσης. Για πολλούς ο άνθρωπος μας, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Τα σχόλια δικά σας.

Απάντηση