Αρχική Επικαιρότητα Παρέμβαση συλλογικοτήτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Παρέμβαση συλλογικοτήτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

1
0

Εκπρόσωποι περιβαλλοντικών και οικολογικών συλλογικοτήτων με παρέμβαση τους, ζήτησαν από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, να υπάρχει ειδική μέριμνα συνοδευόμενη από σχετικές μελέτες για την προστασία της βιοποικιλότητας των ρεμάτων του Λεκανοπεδίου.

Ο περιφερειάρχης, παρότι δεσμεύτηκε ως προς την πιστοποίηση του τρόπου καθαρισμού των ρεμάτων σε συνδυασμό με την ύπαρξη παρατηρητηρίου για την παρακολούθηση των εργασιών που θα εκτελούνται σε αυτά, προέταξε την εκτέλεση έργων για την προστασία των κατοίκων από τον πλημμυρικό κίνδυνο. Έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στα επτά από τα δέκα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” Ρ. Δούρου κάλεσε τον Γ. Πατούλη να μην εγκαταλείψει την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού προγράμματος που ξεκίνησε η παράταξή της όταν ήταν διοικούσα. Πρόκειται για 148 αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η εκτροπή του χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης στο ρέμα Σούρες στη Μάνδρα που ολοκληρώνεται, ο κόμβος Πειραιώς και Χαμοστέρνας, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα σε Κορωπί, Παιανία, Σαλαμίνα, Γλυφάδα, Ανάβυσσο, τα οποία ήδη εκτελούνται.

Όσο για τον καθαρισμό των ρεμάτων, η “Δύναμη Ζωής” ενημερώνει ότι έχει παραδώσει στη νέα διοίκηση ενεργούς εργολαβίες έως το 2020, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ για τις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού Τομέα, Βορείου Τομέα, Δυτικού Τομέα και Νοτίου Τομέα Αθηνών. Επίσης, αναφέρει ότι βρίσκονται σε υπερώριμη φάση τρεις διαγωνισμοί προϋπολογισμού 800.000 ευρώ για την απρόσκοπτη συνέχιση του καθαρισμού των ρεμάτων.

Επίσης, για τις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιώς και Νήσων υπάρχει ενεργός εργολαβία για το διάστημα 3.1.2019 έως 3.7.2020, κόστους 214.453,90 ευρώ. Για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής έχουν παραδοθεί ενεργοί συμβάσεις για την περίοδο 16.5.2019 έως 16.11.2020, προϋπολογισμού 1,26 εκατ. ευρώ. Τέλος, για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής παραδόθηκαν συμβάσεις για την περίοδο 15.1.2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 με προϋπολογισμό 614.988,67 ευρώ και σε εξέλιξη νέα διαγωνιστική διαδικασία προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Απάντηση