Αρχική Τοπικα Νεα Άγιος Στέφανος Οι Ανοικτοί Ορίζοντες για το 4ο Δημοτικό Σχολείο

Οι Ανοικτοί Ορίζοντες για το 4ο Δημοτικό Σχολείο

1
0

Ανακοίνωση για 4o Δημοτικό Σχολείο, εξέδωσαν οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Η ανακοίνωση

Με μεγάλη χαρά είδαμε να τελείται o αγιασμός στο καινούργιο δημοτικό σχολείο του Αγίου Στεφάνου, το τρίτο νέο σχολείο που δημιουργήθηκε και λειτούργησε ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σχολική χρονιά στα παιδιά που θα φοιτήσουν εκεί, στους γονείς τους και φυσικά στο εκπαιδευτικό προσωπικό που εγκαινιάζει αυτή τη νέα δομή.
Για τους δημοσιολογούντες όμως και μάλιστα εκ του προχείρου για το σχολείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποια δεδομένα.
Το αίτημα για την δημιουργία του σχολείου αυτού χρονολογείται στην προ Καλλικράτη εποχή του Δήμου μας αφού αντίστοιχα αιτήματα από τους τότε διευθυντές 1ου και 2ου Δημοτικού Αγίου Στεφάνου υπάρχουν περισσότερο από 10 χρόνια πίσω.
Όσων συνδημοτών μας τα παιδιά φοίτησαν ιδιαίτερα στο 1ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου, παρά τις αξιέπαινες και τιτάνιες προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού, γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους πέρασαν σχολικές χρονιές ολόκληρες κάνοντας μάθημα σε τουαλέτες που είχαν μετατραπεί σε τάξεις με ελάχιστα παράθυρα σε ένα κτίριο κατασκευασμένο προ του 1960.
Ήταν τουλάχιστον ντροπιαστικό αυτό το πρόβλημα να παραμένει άλυτο στο Δήμο μας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει ο Δήμος, το Κράτος ή ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (σημερινή ΚΤΥΠ ΑΕ).
Με την λειτουργία του 4ου Δημοτικού Διονύσου μπαίνει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με έναν χώρο ο οποίος πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων που θέτει το σημερινό θεσμικό πλαίσιο προδιαγραφών για τα δημόσια σχολεία. Και αυτό αποδεικνύεται με τις υπογραφές των δημοσίων λειτουργών που ενέκριναν την καταλληλότητα του και προχώρησαν στην παραλαβή του προς μίσθωση. Προς πληροφόρηση λοιπόν άσχετων προχειρολόγων δημοσιολογούντων ενημερώνουμε ότι την καταλληλότητα του κτιρίου ενέκρινε όπως θεσμικά προβλέπεται πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από 1) Τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, 2)Μηχανικό της ΚΤΥΠ Α.Ε 3) Υπάλληλο της οικείας Δ.Ο.Υ Κηφισιάς 4)Υπάλληλο της διεύθυνσης Υγιεινής Ανατολικής Αττικής και 5) από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Διονύσου . Τα πέντε αυτά μέλη κάτι παραπάνω γνωρίζουν από την εμπειρία τους σε σχολεία και μισθώσεις δημοσίων κτιρίων από καλοπροαίρετους και εύλογα ανησυχούντες γονείς, αλλά και από τους γνωστούς φωτεινούς παντογνώστες του καφενείου που στις μέρες μας τους βρίσκει κανείς παντού, ακόμα και σε επίσημες θέσεις.
Το σύνολο των αποφάσεων που πάρθηκαν μέχρι να φτάσουμε σήμερα να κάνουμε εγκαίνια ήταν στη μεγάλη τους πλειοψηφία ομόφωνες ή με ευρεία πλειοψηφία (πλην ΛΑΣ) και κανείς δεν είπε τίποτα ούτε εξέφρασε τον παραμικρό προβληματισμό για το χώρο επίσημα.
Το προσφερόμενο τίμημα εγκρίθηκε ομόφωνα από την αντίστοιχη επιτροπή καθορισμού τιμήματος του Δήμου στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της τότε μείζονος μειοψηφίας και σημερινής δημοτικής αρχής του Δήμου.

Ο καθένας μας ιδανικά θα ήθελε το καλύτερο για όλα τα παιδιά του Δήμου και αυτό απαιτεί βούληση και πράξεις. Σήμερα, η λειτουργία του τρίτου κατά σειρά σχολείου στα πλαίσια μίας μόλις δημοτικής θητείας, καθώς και η εξασφάλιση χρηματοδότησης και δημοπράτησης άλλων Δύο στο Δήμο μας, του Λυκείου Διονύσου και του Δημοτικού Κρυονερίου, δείχνουν ότι παρά τις γνωστές σε όλους δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας, είναι εφικτό να γίνουν πράγματα.
Αρκεί να διαχειρίζονται την τύχη μας άνθρωποι ρεαλιστές και όχι αιθεροβάμονες, προσηλωμένοι στην επίλυση προβλημάτων και όχι στην εκμετάλλευσή τους, γνώστες του αντικειμένου που επεδίωξαν να υπηρετήσουν και όχι αυτόκλητοι σωτήρες.
Οι ανησυχίες είναι χρήσιμες, όταν εκπορεύονται από ειλικρινείς προθέσεις, όταν βασίζονται σε εμπεριστατωμένες απόψεις και όταν συνοδεύονται από τις αναγκαίες αντιπροτάσεις.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Απάντηση