Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Κλήμης:Σύμβουλος Διαβούλευσης, χωρίς διαβούλευση;

Ν. Κλήμης:Σύμβουλος Διαβούλευσης, χωρίς διαβούλευση;

32
0
Προσωπική ανακοίνωση-τοποθέτηση ο επικεφαλής της Παράταξης “Μαζί για τον Διόνυσο”, Νίκος Κλήμης, για την απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, να τον ορίσει σύμβουλο διαβούλευση, χωρίς να τον ρωτήσει και όπως γράφει στην τοποθέτηση του, Σύμβουλος Διαβούλευσης, χωρίς διαβούλευση;

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Νίκου Κλήμη

Σύμβουλος Διαβούλευσης, χωρίς διαβούλευση;

Η διαβούλευση αποτελεί ένα σημαντικό και αναντικατάστατο θεσμό που βοηθά στην αξιολόγηση και επίλυση των κάθε μορφής προβλημάτων των κοινωνιών, συμβάλει θετικά στην σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση και αντανακλά το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού, ιδιαίτερα δε στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου είναι και κατάκτηση των δημοτών.

Συνεπώς, η πρόταση ενός Δημάρχου σε στέλεχος της αντιπολίτευσης να ηγηθεί ως Εντεταλμένος Σύμβουλος του τομέα αυτού αποτελεί τιμή και αναγνώριση της ανάγκης των συναινέσεων που απαιτούνται στην σύγχρονη εποχή. Αντίθετα όμως, ο διορισμός ενός στελέχους της αντιπολίτευσης στην θέση αυτή, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις, χωρίς να έχει συμφωνηθεί το πλαίσιο λειτουργίας, χωρίς να έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις άσκησης των καθηκόντων του, χωρίς δηλαδή να έχει υπάρξει διαβούλευση και συμφωνία, εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους απαξίωσης του ίδιου του θεσμού.

Παράλληλα, ο αιφνίδιος αυτός διορισμός, και μάλιστα την χρονική στιγμή που υλοποιήθηκε, επιτρέπει σε κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο την εξαγωγή πολλαπλών, αντικρουόμενων και μη θετικών συμπερασμάτων. Αν υπήρξαν σκοπιμότητες, είναι κρίμα που χρησιμοποιήθηκε ο θεσμός για μικροπολιτικά οφέλη. Αν όχι, τότε ο κακός χειρισμός του θέματος εκθέτει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Πολύ περισσότερο όταν, στο πλαίσιο της απλής αναλογικής με την οποία διεξήχθησαν οι εκλογές και παρά τις αντιδημοκρατικές τροποποιήσεις και τις εγκυκλίους που εκ των υστέρων αλλοιώνουν την λαϊκή βούληση, οι συναινέσεις και οι συνεργασίες ήταν μονόδρομος για την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο και ευημερία.

Συνεπώς, παρά την πίστη μου στο θεσμό, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθώ τον διορισμό μου ως “Εντεταλμένου Συμβούλου Διαβούλευσης, με αρμοδιότητα την εποπτεία του γραφείου Διαβούλευσης του τμήματος Διαβούλευσης και Εθελοντισμού και των δράσεων διαβούλευσης” του δήμου Διονύσου.

Τόσο η παράταξη Μαζί για τον Διόνυσο όσο και εγώ προσωπικά, παραμένουμε πιστοί κήρυκες των συναινέσεων και των συνεργασιών, χωρίς αντιπαλότητες και υστεροβουλίες. Τελικά, όλοι θα κριθούμε από την παρουσία μας και τις πράξεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις τοπικές κοινωνίες. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.

Νίκος Κλήμης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Παράταξης “Μαζί για τον Διόνυσο”

Προηγούμενο άρθροO 11ος αγώνας «Greece Race for the Cure»
Επόμενο άρθροΕν αγνοία του Ν. Κλήμη και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του

Απάντηση