Αρχική Αρθρογραφία Μάριος Πάγκαλος: Ο Άγιος Στέφανος ειναι μια πόλη εγκαταλελειμμένη

Μάριος Πάγκαλος: Ο Άγιος Στέφανος ειναι μια πόλη εγκαταλελειμμένη

4
0

Μάριος Πάγκαλος. Ο Μάριος είναι ελεύθερος επαγγελματίας 28 χρόνια, με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και δραστηριοποιείται  στον χώρο των εκδόσεων και της διαφήμισης.

Ο Μάριος Πάγκαλος είναι υποψήφιος σύμβουλος για το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Στεφάνου, με την Ανεξάρτητη Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου.

Ο Μάριος μίλησε στο DIonysos Press, για τα σχέδια του, για τις ιδέες του, σε ότι αφορά τον Άγιο Στέφανο.

Μάριε, γιατί είσαι υποψήφιος ;
Ήρθα στον Άγιο Στέφανο το 1989. Ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά εδώ. Τα παιδιά μου μεγαλώνουν, εκπαιδεύονται, αθλούνται, συναναστρέφονται, εδώ. Βιώνοντας, όπως όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας, την εγκατάλειψη και τα απίστευτα προβλήματα, πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά.

Γιατί επέλεξες το τοπικό συμβούλιο και όχι το δημοτικό;
Όπως είπα και παραπάνω, θεωρώ πως ο Δήμος Διονύσου γενικότερα, και ο Άγιος Στέφανος ειδικότερα, έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά προβλήματα. Προβλήματα, τα οποία θεωρώ, δεν αρμόζουν σε ένα προβεβλημένο μάλιστα προάστειο της Αθήνας, με απίστευτο περιβάλλον και φυσικό κάλος. Είναι ανήκουστο να υπάρχει περιοχή, τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας, π.χ. χωρίς αποχέτευση, χωρίς σχέδιο πόλης, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς βασικές υποδομές. Πόλη εγκαταλελειμμένη για πολλά χρόνια.
Αυτό με οδήγησε στην απόφαση να βάλω υποψηφιότητα για το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Στεφάνου, συν τις πλέον, διευρυμένες αρμοδιότητες και δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος (Κλεισθένης) στα Τοπικά Συμβούλια.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αγίου Στεφάνου;
Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω; Από την αποχέτευση, το κυκλοφοριακό, το σχέδιο πόλης, τους δρόμους, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, τα σχολεία, την ανύπαρκτη πρόνοια για βασικές διευκολύνσεις των ΑΜΕΑ, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα αδέσποτα ζώα; Δυστυχώς είναι πάρα πολλά τα προβλήματα και μεγάλα.

Ποιο είναι το ομορφότερο σημείο του Αγίου Στεφάνου;
Ο Άγιος Στέφανος θεωρώ πως ήταν, είναι και θα είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής. Προσωπικά μου αρέσει πολύ η περιοχή της Αγίας Τριάδας, η οποία αν και έχει καεί σε μεγάλη έκταση, η θέα είναι φανταστική. Δεν είναι τυχαίο πως το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας επιλέξαμε με τη γυναίκα μου, για να κάνουμε το γάμο μας.

Είσαι πολύτεκνος. Θέλω να μου αναφέρεις τις δυσκολίες μιας πολύτεκνης οικογένειας αλλά και τα θετικά στοιχεία.
Ναι είμαι πολύτεκνος. Έχουμε δύο υπέροχα ζεύγη διδύμων 10 και 7 ετών. Οι δυσκολίες, είναι πολλές. Τα έξοδα διαβίωσης επίσης πολλά και παρά την υπογεννητικότητα της χώρας μας, η πολιτεία (ειδικά την περίοδο 2010-2013) μας «τιμωρεί», αντί να μας βοηθάει. Όλα όμως τα προβλήματα καταφέρνουμε και τα ξεπερνάμε με αγάπη, πολλή προσπάθεια και θετική σκέψη. Θεωρώ πως η μεγάλη μας οικογένεια είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας έδωσε η ζωή. Ίσως ένα από τα πολύ θετικά στοιχεία είναι πως τα παιδιά μας βιώνουν μια ιδιαίτερη αίσθηση κοινοκτημοσύνης. Δεν μεγαλώνουν με τον άξονα του «εγώ» αλλά του «εμείς» και αυτό δεν συμβαίνει μόνο για τα υλικά αγαθά αλλά και στην προσφορά.

Γιατί «Μαζί για τον Διόνυσο» ;
Ένα από τα πρώτα μας «σλόγκαν», ήταν το «την ιστορία την γράφουν οι παρέες». Έτσι ξεκινήσαμε. Μια παρέα. Λίγοι φίλοι και γνωστοί, οι οποίοι σιγά σιγά και μέσα από συζητήσεις και αναλύσεις καταλήξαμε πως έχουμε τις δυνατότητες να προσφέρουμε πραγματικά στο Δήμο μας. Άνθρωποι άφθαρτοι, απλοί, με ικανότητες, με όρεξη για προσφορά και όραμα. Για αυτό… ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο!!!

Αν ήσουν δήμαρχος για μια μέρα. Τι θ’ άλλαζες στον Διόνυσο;
Σε μια μέρα; Δε μου αφήνετε και πολλά περιθώρια… Θα προσπαθούσα να άλλαζα τη νοοτροπία στους διοικούντες από το «εγώ», στο «εμείς». Την επόμενη μέρα όλα θα ήταν πιο εύκολα.

Απάντηση