Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Λαϊκή Συσπείρωση: Καταδικάζουμε την αλαζονεία της πλειοψηφούσας παράταξης και της Προέδρου...

Λαϊκή Συσπείρωση: Καταδικάζουμε την αλαζονεία της πλειοψηφούσας παράταξης και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

33
0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Δήμος μας κατά την 2η/25-02-2020 συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου έζησε κυριολεκτικά σκηνές απείρου κάλους, οι οποίες επιβεβαιώνουν για μια φορά ακόμα τη μικροπαραταξιακή σύγκρουση της Δύναμης Ευθύνης και των Ανοιχτών Οριζόντων με τα «δεκανίκια» τους για το ποιος είναι ο «καλύτερος» για:

  • Την, χωρίς αιδώ, ιδιωτικοποίηση, με κατεπείγουσες διαδικασίες, των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου καταστρατηγώντας την ουσία της τοπικής διοίκησης για ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα του Πολίτη και στήριξη των λαϊκών στρωμάτων.
  • Την άσκηση λεκτικού εκφοβισμού με καθαρά προβοκατόρικη νοοτροπία ώστε χωρίς επιχειρήματα ουσίας επί του θέματος και στο όνομα της δημοκρατίας να επιδιώκουν την ακύρωση και τη φίμωση ή την «εκβιαστική» συμπόρευση των δημοτικών συμβούλων.
  • Την αύξηση των κερδών των ιδιωτών εργολάβων που κάτω από συνθήκες «γαλέρας» για τους εργαζομένους τους θα αναλάβουν να κρατήσουν καθαρό το Δήμο και να προστατεύσουν το περιβάλλον.
  • Την άμεση τακτοποίηση των προεκλογικών και πελατειακών τους υποσχέσεων, επιβαρύνοντας όμως τους δημότες με την διατήρηση υψηλών δημοτικών τελών ώστε οι «εργολάβοι» να είναι ευχαριστημένοι μαζί τους, ενώ παράλληλα ευτελίζουν ακόμη περισσότερο το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση βλέποντας αυτές τις εξελίξεις ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση αλλά η εμμονή της Προέδρου να συνεχιστεί δεν άφησε άλλα περιθώρια παρά μόνο την αποχώρηση της.

Αποχωρήσαμε, λοιπόν γιατί δεν θα νομιμοποιούσαμε αυτή την φαρσοκωμωδία που την ονομάζουν συνεδρίαση και δημοκρατική λειτουργία, και απερίφραστα καταδικάζουμε αλλά και καταγγέλλουμε:

  • Την αλαζονεία της πλειοψηφούσας παράταξης και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν διέκοψε την συνεδρίαση, ως όφειλε, ακυρώνοντας έτσι τα ουσιαστικά επιχειρήματα των παρατάξεων τα οποία αναδείκνυαν τις πραγματικές της πολιτικές επιδιώξεις καθώς επέλεξε τελικά να ψηφίσει μόνη της αυτή τη φορά το ξεπούλημα ενός ακόμα τμήματος των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
  • Τη συνέχιση της υποβάθμισης και απαξίωσης όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου, από την Δημοτική Αρχή καθώς η σχετική εισήγηση δεν τεκμηρίωνε με πραγματικά στοιχεία τη διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσής του έργου «αποκομιδής των βιοαποδομήσιμων και ογκωδών απορριμμάτων» με ίδια μέσα αλλά και των ίδιων των εργαζομένων του Δήμου για τους οποίους επέλεξε συνειδητά το ρόλο του κομπάρσου των εργολάβων.
  • Τις συμπεριφορές, από όπου κι αν προέρχονται, που λειτουργούν είτε ως άλλοθι, είτε αμαυρώνουν τη δημοκρατία και τον πολιτικό διάλογο στο πλαίσιο υποτίθεται της προσπάθειας για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των Πολιτών
  • Τις πράξεις και ενέργειες που δεν σέβονται την προσωπικότητα και την ελευθερία έκφρασης κάθε δημοτικού συμβούλου που χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών οι οποίοι τον ψήφισαν ανεξαρτήτως παρατάξεων.

Καλούμε, λοιπόν, όλους για μια ακόμα φορά να αφήσουν τις τεχνητά μικροπολιτικές διαφορές τους, που έρχονται από το πολύ παρελθόν, και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σεβόμενοι πρώτα τον ίδιο τους τον εαυτό και μετά το θεσμικό ρόλο των παρατάξεων και των εκπροσώπων τους.

Άλλωστε αυτό επιτάσσει η δημοκρατία, οι θεσμοί αλλά κυρίως οι Πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπούμε και να μεριμνούμε, χωρίς καθυστερήσεις, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους.

Τέλος επισημαίνουμε για πολλοστή φορά στη Δημοτική Αρχή να τολμήσει και να λειτουργήσει χωρίς την ασταθή, έτσι κι αλλιώς, ασφάλεια των αλλαγών «Θεοδωρικάκου» και να καθιερώσει τη συνεννόηση και τη συνεργασία, ως ουσιώδη μηχανισμό λειτουργίας της καθώς έχουμε μπροστά μας 4 ολόκληρα χρόνια.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Διονύσου ακυρώνει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις λόγω του Κορονοϊού
Επόμενο άρθροΟικογενειακός αγώνας χάντμπολ για τον ΑΣΑΔ

Απάντηση