Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: “Τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους”

Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: “Τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους”

2
0

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου.

ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, η δημοτική αρχή έφερε με καθυστέρηση εβδομάδων το θέμα για την τέταρτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου Διονύσου, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τα κονδύλια για την πληρωμή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων των εργαζόμενων του δήμου που οφείλονται.
Θυμίζουμε ότι μετά από την πίεση των εργαζόμενων του Δήμου και μετά από παρέμβαση και της Λαϊκής Συσπείρωσης η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου με τις ψήφους της αντιπολίτευσης αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση 105/2017 του Ειρηνοδικείου Μαραθώνα που δικαίωνε τις απαιτήσεις των εργαζόμενων.
Η διοίκηση του δήμου με ενορχηστρωτή τον δήμαρχο έκανε μπαλάκι τους εργαζόμενους μέσα στις υπηρεσίες του δήμου για να καταλήξουν στο ακριβές ποσό που πρέπει να πληρωθεί και αν χρειάζεται ή όχι αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Τελικά αφού κατέληξε ότι χρειάζεται αναμόρφωση για να μπορεί να εκταμιευθεί το τελικό ποσό των 400.000€, η έγκριση της αναμόρφωσης καθυστέρησε αφού έπρεπε να εγριθεί και από την αποκεντρωμένη διοίκηση.
Από το συνημμένο έγγραφο 4084726/11/2018 της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού προκύπτει ότι από το συνολικό ποσό των οφειλομένων στους εργαζόμενους, η αναμόρφωση αφορά 115.000€ ενώ τα υπόλοιπα 300.000€ υπάρχουν στον προϋπολογισμό και θα μπορούσαν να έχουν δοθεί στους εργαζόμενους εδώ και καιρό ως πρώτη δόση.
Αυτό προτάθηκε από των εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συνεδρίαση της Τρίτης, εκπροσωπώντας το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας. Η δημοτική αρχή αφού αρνήθηκε να φέρει το θέμα προ ημερήσιας διάταξης και να πάρει πολιτική απόφαση, αποκάλεσε μέσω του ίδιου του δημάρχου «πάτρωνα» των εργαζόμενων την Λαϊκή Συσπείρωση και κατηγόρησε την Λαϊκή Συσπείρωση ότι επαναφέρει το θέμα για να πάρει «ψηφαλάκια». Μάλιστα η Δημοτική Αρχή εφάρμοσε την ίδια τακτική στέλνοντας τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου να ρωτήσουν αν είναι νόμιμο να εκταμιευθούν τα χρήματα!
Η κοροϊδία βγάζει μάτι, η Δημοτική αρχή δεν μπορεί να χωνέψει ότι αναγκάστηκε να δώσει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων. Τα χρήματα θα δοθούν με βάση την δικαστική απόφαση, τοκίζονται όμως και τους τόκους τους πληρώνουν οι δημότες του δήμου.
· Απαιτούμε άμεση εκταμίευση των δεδουλευμένων όπως προβλέπει η δικαστική απόφαση.
· Καλούμε τους εργαζόμενους σε περαιτέρω οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα τους, να σταματήσει την εκδικητική στάση της δημοτικής αρχής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Η δημοτική αρχή στο όνομα της ανταποδοτικής λειτουργίας του δημοτικού γυμναστηρίου επιβάλει αντίτιμο χρήσης σε κάθε δημότη που σήμερα αξιοποιεί τις δημοτικές εγκαταστάσεις δωρεάν!

Μέχρι σήμερα ο δήμος δεν επέβαλε αντίτιμο σε αυτούς που αξιοποιούσαν τις εγκαταστάσεις του δημοτικού Γυμναστηρίου. Η πολιτική της ανταποδοτικότητας όμως επιβάλλεται ως τρόπος λειτουργίας των δήμων, από των Καλλικράτη και ενισχύεται από τον Κλεισθένη. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την λειτουργία του δήμου στο όνομα της ανταποδοτικότητας, μόνο ο εκπρόσωπός της σήμερα καταψήφισε την νέα τιμολογιακή πολιτική του δήμου που αφορά στο δημοτικό γυμναστήριο.

Η κάλυψη του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου είτε γυμναστήριο λέγεται, είτε ΚΑΠΗ, είτε παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να είναι δωρεάν και ελεύθερες για όλους τους δημότες. Μόνο έτσι οι κοινωνικές υπηρεσίες θα καλύπτουν πραγματικά τις ανάγκες και δεν θα υπάρχουν λίστες αναμονής και κληρώσεις.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Απάντηση