Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Η Σοφία Κατσίγιαννη, εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου

Η Σοφία Κατσίγιαννη, εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου

1
0

Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου & Μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Διονύσου

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, σε ειδική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, υπό την προεδρία του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου της διοικούσας παράταξης, Στέφανου Κριεμάδη, εξέλεξε νέο Προεδρείο, για την επόμενη διετία, ως εξής:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Σοφία Κατσίγιαννη (προτάθηκε από την διοικούσα παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Θεόδωρος Στάικος (προτάθηκε από την δεύτερη σε δύναμη παράταξη ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ)

Γραμματέας Δημοτικού  Συμβουλίου: Χαράλαμπος Λαζαρίδης (προτάθηκε από την τρίτη σε δύναμη παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ).

Σημειώνεται ότι πριν από την ψηφοφορία, τόσο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης όσο και ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ Νίκος Κλήμης, τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της ψήφισης όλων των υποψηφίων για το Προεδρείο, όπως προτάθηκαν και από τις τρεις παρατάξεις.

Στη συνέχεια το νέο Προεδρείο εξέλεξε τα 6 τακτικά μέλη (αλλά και τα αναπληρωματικά) της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για την επόμενη διετία, στις οποίες θα συμμετέχουν επίσης ο Δήμαρχος Διονύσου και δύο αντιδήμαρχοι, οι οποίοι θα οριστούν από τον ίδιο.

Στην εκλογή του προεδρείου, όμως υπάρχει παρασκήνιο και μάλιστα έντονο. Ισως και προβληματισμός για την δημοτική αρχή καθώς υπήρξαν οι πρώτες διαρροές, απο την πρώτη ψηφοφορία. Η Σοφία Κατσίγιαννη, συγκέντρωσε μεν 19 ψήφους, αλλά ο αριθμός είναι ελλειμματικός. Η Δύναμη Ευθύνης διαθέτει 16 δημοτικούς συμβούλος συν τους τρεις της παράταξης Η πόλη μας, Το σπίτι μας του Χρήστου Τσεβά 19. Όμως η παράταξη,  ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο. εκπροσωπείται απο δύο δημοτικούς συμβούλους, δήλωσε εξαρχής δήλωσαν πως θα στηρίξουν τις επιλογές για το Προεδρείο, άρα υπήρξαν οι πρώτες διαρροές.

Στην συνέχεια οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέλεξαν τις Επιτροπές του Δήμου- Οικονομική και Ποιότητας Ζωής.

Από την διαδικασία απείχε η παράταξη μαζί για τον Διόνυσο. Οι Νίκος Κλήμης και Λυδία Φέρμελη, κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική που μετατρέπει σε διορισμό την εκλογή των μελών στις 2 Επιτροπές και δεν επιτρέπει γόνιμες συνεργασίες.

Από την διαδικασία αποχώρησαν οι δύο συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου, Τ. Παντελόγλου και Π. Πανάγου, που κατήγγειλαν πως ο τρόπος εκλογής και λειτουργίας των Επιτροπών αποκλείει τη συμμετοχή περισσότερου κόσμου.

Ο επικεφαλής Τεύκρος Παντελόγλου στράφηκε στον Χρήστο Τσεβά από την παράταξη Η πόλη μας, Το σπίτι μας που «θα συνδιοικεί αλλά χωρίς ρητή σύμπραξη, με αποτέλεσμα να στερεί από άλλες παρατάξεις το δικαίωμα συμμετοχής στις Επιτροπές, αφήνοντας για το Δημοτικό Συμβούλιο διακοσμητικό ρόλο».

Οικονομική Επιτροπή

(Από τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ)

Βασίλειος Φώτος (τακτικό μέλος), Θανάσης Κρητικός (τακτικό μέλος), Παναγιώτα Μυλωνά-Μπίκινη (αναπληρωματικό μέλος), Χρήστος Παπαβασιλείου (αναπληρωματικό μέλος), Ιωάννης Φωτάκης (αναπληρωματικό μέλος), Παναγιώτα Λακαφώση (αναπληρωματικό μέλος).

(Από την παράταξη ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ)

Διονύσης Ζαμάνης (τακτικό μέλος), Παναγιώτης Τσούκας (τακτικό μέλος), Κατερίνα Μαϊχόσογλου-Ψυχογιού (αναπληρωματικό μέλος), Σταύρος Ουσταμπασίδης (αναπληρωματικό μέλος).

(Από την παράταξη  ΕΥΠΟΛΙΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ))

Κωστής Κουριδάκης (τακτικό μέλος), Δημήτρης Αλεξανδρής (αναπληρωματικό μέλος).

(Από την παράταξη  Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ)

Χρήστος Τσεβάς (τακτικό μέλος), Παναγής Λουκάτος (αναπληρωματικό μέλος).

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

(Από τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ)

Σπύρος Αρνής (τακτικό μέλος), Μιχάλης Τσιλιγκίρης (τακτικό μέλος), Θανάσης Κρητικός (αναπληρωματικό μέλος), Νίκος Καρυστινός (αναπληρωματικό μέλος), Γεωργία Κριεμάδη (αναπληρωματικό μέλος).

(Από την παράταξη ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ)

Αγγελική Πέππα (τακτικό μέλος), Τάσος Μπάσης (τακτικό μέλος), Δημήτρης Ράικος (αναπληρωματικό μέλος), Ιωακείμ Αμπαρτζίδης (αναπληρωματικό μέλος).

(Από την παράταξη  ΕΥΠΟΛΙΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ))

Κωστής Κουριδάκης (τακτικό μέλος), Σπύρος Γιαννουλάτος (αναπληρωματικό μέλος).

(Από την παράταξη  Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ)

Χρήστος Πέππας (τακτικό μέλος), Παναγής Λουκάτος (αναπληρωματικό μέλος).

Απάντηση