Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Η απάντηση του αντιδημάρχου Νίκου Καρυστινού, στον ΑΟ Διονύσου

Η απάντηση του αντιδημάρχου Νίκου Καρυστινού, στον ΑΟ Διονύσου

2
0

Αξιότιμοι κύριοι
Είμαστε, δυστυχώς, υποχρεωμένοι για δεύτερη φορά να επαναλάβουμε και να διευκρινίσουμε τα όσα περιλαμβάνονται στην μεταξύ μας αλληλογραφία, διότι προφανώς σημαντικό μέρος από τα γραφόμενά μας διέλαθε της προσοχής σας.
Με την από 31.1.2020 επιστολή μας [σχετ.1] ζητήσαμε να κάνουμε χρήση του κλειστού γυμναστηρίου Διονύσου από 1.2.2020 και μέχρι 31.5.2020 κατά την ημέρα Κυριακή και ώρες 8.00 – 10.00 το πρωί. Επιλέξαμε την συγκεκριμένη ημέρα και τις συγκεκριμένες ώρες, με αποκλειστικό γνώμονα να μην δημιουργηθεί δυσλειτουργία στο σύλλογό σας, αφού οι ίδιοι με το από 8.1.2020 e-mail σας [σχετ.2], μας είχατε πληροφορήσει ότι οι ώρες αυτές (στη συντριπτική τους πλειονότητα, ήτοι 8.00-9.30) είναι διαθέσιμες. Ουδέποτε αναφέρατε στο ως άνω από 8.1.2020 e-mail ότι, για να παραχωρήσετε αυτές τις ώρες, θα υποχρεωθείτε να ακυρώσετε προπόνηση τμήματός σας. Αυτό το στοιχείο το εισφέρατε για πρώτη φορά στην επίμαχη από 4.2.2020 επιστολή σας.
Επίσης αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως μπορεί να υποθέσατε εύλογα ότι οι αιτηθείσες ώρες θα διατεθούν στον ΑΟ Σταμάτας Βόλλευ, όπως – κατά λέξη – αναφέρετε στην 7η παράγραφό της από 4.2.2020 επιστολής σας. Τούτο διότι με την από 31.1.2020 επιστολή μας ρητά σας τονίζαμε (ιδέτε 5η σειρά της επιστολής μας) ότι ο χώρος θα δοθεί για χρήση μπάσκετ.
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ατυχή την μομφή σας ότι δήθεν η απόφασή μας (α) ελήφθη κατά παρέκκλιση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και (β) υποτιμά και προσβάλλει την δημοτική αρχή και τον ΑΟ Διονύσου. Ειδικότερα :
Στην 265/2019 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ορίζεται ότι (α) “…η χρήση του χώρου να παραχωρηθεί (εννοεί στους συλλόγους) με τη δυνατότητα ανάκλησης της παραχώρησης, όποτε υπάρχει ανάγκη χρησιμοποίησης του ακινήτου από το Δήμο…” και (β) “…οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα 2 φορές το μήνα, κατόπιν συνεννόησης με τα σωματεία, να μπορούν να χρησιμοποιούν τα γήπεδα του Δήμου…”. Σύμφωνα, δηλαδή, με την ως άνω απόφαση (α) ο Δήμος μπορεί να χρησιμοποιεί ο ίδιος τα κλειστά γυμναστήρια σύμφωνα με τις ανάγκες του και (β) οι δημότες μπορούν να χρησιμοποιούν τα γυμναστήρια αυτά 2 φορές το μήνα, δηλαδή να προπονούνται σε αυτά συνολικά 32 ώρες τον μήνα (16 ώρες/ημέρα είναι το πρόγραμμα στο κλειστό γυμναστήριο του Διονύσου).
Εν προκειμένω με την επίμαχη απόφασή μας ζητήσαμε για τις ανάγκες του Δήμου 8 ώρες το μήνα (δηλαδή πολύ λιγότερες από τις 32 που δικαιούνται οι δημότες) από τις οποίες μάλιστα οι 6 ώρες ήταν ελεύθερες – διαθέσιμες, όπως οι ίδιοι είχατε νωρίτερα με το από 8.1.2020 e-mail σας συνομολογήσει. Όχι μόνο δεν προσβάλαμε τον Δήμο και τον ΑΟ Διονύσου, αλλά αντιθέτως ανταποκριθήκαμε με επάρκεια στον θεσμικό μας ρόλο, ικανοποιώντας αιτήματα δημοτών για χρήση ωρών απολύτως ελευθέρων. Ως δημοτική αρχή θέλουμε γήπεδα ανοιχτά στους δημότες. Γήπεδα τα οποία, εάν είναι να φθείρονται, καλό είναι να φθείρονται από την συνεχή χρήση και όχι από την αχρησία. Σε κάθε περίπτωση, εάν το πρόβλημα του Συλλόγου σας συνοψίζεται στις 2 ώρες το μήνα (9.30 – 10.00 Κυριακή), είμαστε διατεθειμένοι, σεβόμενοι τον ιστορικό σας σύλλογο τον οποίο τιμούμε ειλικρινά, να τροποποιήσουμε την απόφασή μας, ώστε να κάνουμε χρήση του κλειστού γυμναστηρίου κάθε Κυριακή ώρες 8.00 – 9.30, που με βεβαιότητα δεν δημιουργούν καμία δυσλειτουργία.
Συμπερασματικά, πιστεύουμε ότι αυτή η διαφορά των 2 ωρών/μήνα δεν είναι ικανή να βλάψει ούτε στο ελάχιστο τις μεταξύ μας διαμορφωθείσες άψογες σχέσεις, που στηρίζονται στην αλληλοεκτίμηση και στον αλληλοσεβασμό. Η ιστορία του συλλόγου σας και η μακρά σας παράδοση και πίστη στις συνεργατικές διαδικασίες μας διαβεβαιώνει ότι η εξαιρετική μας συνεργασία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και στο μέλλον.
Μετά τιμής

Νικ. Καρυστινός ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικών Δομών

Απάντηση