Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Εν αγνοία του Ν. Κλήμη και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του

Εν αγνοία του Ν. Κλήμη και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του

1
0
Η δημοτική παράταξη, Μαζί για τον Διόνυσο, καταγγέλλει με ανακοίνωση της, την μονομερή απόφαση του Δημάρχου, Γιάννη Καλαφατέλη, να ορίσει τον Νίκο Κλήμη, εντεταλμένο σύμβουλο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της παράταξης, ο ορισμός έγινε εν αγνοία του και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ή της παράταξής και απαιτούν την αναίρεση της απόφασης.

Η ανακοίνωση της παράταξης, Μαζί για τον Διόνυσο

Ο Δήμαρχος Διονύσου με απόφαση του που αναρτήθηκε στην διαύγεια στις  26/09/2019 (με ΑΔΑ: 6ΓΤΧΩ93-Λ77)  και ημερομηνία υπογραφής 24/09/2019 όρισε τους εντεταλμένους συμβούλους του.

Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να καταγγείλουμε ότι:

Όσον αφορά τον ορισμό του επικεφαλής της παράταξής μας Νίκου Κλήμη σαν: “εντεταλμένο σύμβουλο Διαβούλευσης με αρμοδιότητα την εποπτεία του γραφείου Διαβούλευσης του τμήματος Διαβούλευσης και Εθελοντισμού και των δράσεων διαβούλευσης.”  έγινε εν αγνοία του και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ή της Παράταξής μας. Ουδέποτε αποδεχτήκαμε με οποιονδήποτε τρόπο την θέση εντεταλμένου συμβούλου.

Η διαβούλευση απαιτεί διάλογο, συνεργασία, κατανόηση και σύνθεση ακόμα και μέσα από ρήξεις. Συζητήσεις γύρω από την αναγκαιότητα ύπαρξης συντονιστή σχετικού με τα θέματα της διαβούλευσης και έκφραση σύμφωνης γνώμης σε αυτές δεν μπορεί να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποδεχτήκαμε η αποδεχόμαστε και θέσεις εντεταλμένων συμβούλων. Ειδικά δε όταν αφορούν τον επικεφαλής μιας παράταξης η αποδοχή τέτοιας θέσης αποκτά ακόμα ισχυρότερο συμβολικό χαρακτήρα.

Είναι σαφές ότι η παράταξή μας δίνει πολύ μεγάλη σημασία στον ειλικρινή διάλογο και την επίτευξη συνεργασιών, όμως οι μονομερείς πράξεις – του Δημάρχου στην προκειμένη περίπτωση – είναι ασύμβατες και απαράδεκτες.

Απαιτούμε την ορθή επανάληψη της απόφασης αυτής χωρίς να περιλαμβάνεται το όνομα του επικεφαλής της παράταξής μας.

Θα συνεχίσουμε – όπως δείξαμε και στο δημοτικό συμβούλιο-  να εργαζόμαστε για την επίτευξη συναινέσων αλλά υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμα.

Γραφείο τύπου παράταξης ΜΑΖΙ για τον  ΔΙΟΝΥΣΟ ���(

Απάντηση