Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου: “Η διοίκηση του Δήμου οδηγεί στον αθέμιτο ανταγωνισμό και...

Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου: “Η διοίκηση του Δήμου οδηγεί στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στην αθέμιτη προβολή ιδιωτικών συμφερόντων στις πλάτες της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

2
0

Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου(Δ.Α.ΔΙΟΝ.),  εξέδωσε ανακοίνωσε, με αφορμή την δωρεά ιδιωτικού φροντιστηρίου σε δημόσιο σχολείο!  Η ΔΑΔΙΟΝ εκφράζει τη αντίθεση της σε αυτές τις τακτικές. Αναφέρεται και στις  ενστάσεις των εκπαιδευτικών – μελών του συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Με αφορμή τα  όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου στις 15/9/2017,  που αφορούσαν στη “δωρεά” σε Δημόσιο Σχολείο, ιδιώτη – ιδιοκτήτη Ιδιωτικού Φροντιστηρίου, η ΔΑΔΙΟΝ εκφράζει την έντονη αντίθεση της στο να πραγματοποιούνται εργασίες και να παρέχονται προμήθειες διαφόρων ειδών (αθλητικό υλικό κ.α.) σε σχολεία και μάλιστα από φροντιστήριο, διότι   με την αυτή την αποδοχή επιβραβεύεται η λογική της παραπαιδείας έναντι της δημόσιας εκπαίδευσης.
Είναι αξιοσημείωτες οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών – μελών του συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής σ΄ αυτές τις επιλογές της Διοίκησης.
Το γεγονός παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι δεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα αναγκαιότητας από την διοίκηση του Σχολείου, προς την Σχολική Επιτροπή  και από το γεγονός πως η αποδοχή της χορηγίας ήρθε προς συζήτηση στην Σχολική Επιτροπή αφού οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί.
Ο κος Δήμαρχος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε οτι δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα των επιπτώσεων τέτοιων επιλογών.

Η διοίκηση του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής έχουν τεράστια ευθύνη για τον επικίνδυνο δρόμο που ακολουθούν και οδηγεί στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στην αθέμιτη προβολή ιδιωτικών συμφερόντων στις πλάτες της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η ΔΑΔΙΟΝ πιστεύει ότι η Δημόσια Εκπαίδευση είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και απαιτείται η στήριξη της από τις Κρατικές επιχορηγήσεις οι οποίες και  πρέπει να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Από την λειτουργία των  Καλλικρατικών  Δήμων, ο Δήμος Διονύσου προέβη με συμφωνία όλων  των παρατάξεων  του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σοβαρές αυξήσεις των Δημοτικών Επιχορηγήσεων, πέραν των αντίστοιχων  Κρατικών, για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της περιοχής μας.
Ο αγώνας όλων μας προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων  των κοινωνικών αγαθών, όπως και αυτό της Παιδείας απαιτείται να είναι διαρκής και όχι να υιοθετούμε επιλογές που οδηγούν στην προβολή και την διαφήμιση ιδιωτικών συμφερόντων”.

 

Απάντηση