Αρχική Τοπικα Νεα Κοινωνικοί Φορείς Δήμος Διονύσου: Αναστολή δημόσιων εκδηλώσεων έως και 20 Μαρτίου 2020

Δήμος Διονύσου: Αναστολή δημόσιων εκδηλώσεων έως και 20 Μαρτίου 2020

1
0

Την αναστολή όλων των δημόσιων εκδηλώσεων έως και 20 Μαρτίου 2020, αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής, η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου Διονύσου

Στο πλαίσιο της λήψης και εφαρμογής έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (SARS-coV-2), συνεδρίασε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Την αναστολή όλων των προγραμματισμένων ομιλιών, επιμορφωτικών δράσεων και εκδηλώσεων σε Πολιτιστικά Κέντρα και δημοτικά/σχολικά κτίρια του Δήμου Διονύσου έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. Η αναστολή εκδηλώσεων στους συγκεκριμένους χώρους αφορά τόσο στις δραστηριότητες του Δήμου Διονύσου και των Δημοτικών Κοινοτήτων του όσο και των συλλόγων και κοινωνικών φορέων.

2. Την αναστολή λειτουργίας όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου Διονύσου έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.

3. Την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου επί της Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28 στον Άγιο Στέφανο.

4. Την άμεση απολύμανση όλων των σχολείων, αθλητικών χώρων και δημοτικών κτιρίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη καταρτιστεί από την Αντιδημαρχία Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κοινοποιείται αρμοδίως από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής πολιτικής.

Παράλληλα, η αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής πολιτικής να απευθύνει σύσταση:

• Προς τις Διευθύνσεις των σχολείων, προκειμένου να αποφεύγουν εκδρομές σε χώρες και πόλεις όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού,
• Προς τις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων που κάνουν χρήση των κλειστών γηπέδων, αλλά και τους γονείς των αθλητών, προκειμένου να λαμβάνουν με δική τους ευθύνη όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των αθλουμένων και επισκεπτών των γηπέδων.

Επίσης υπογραμμίζεται για μία ακόμη φορά ότι αρμόδιοι για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών είναι, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από 25/2/2020, οι Υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του νέου κορωνοϊού, ενώ δεν προβλέπεται αρμοδιότητα των Δήμων για οποιαδήποτε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας.

Οι δημότες θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τα οποία αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας https://eody.gov.gr/

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης μετά την ολοκλήρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου δήλωσε:

«Ο Δήμος Διονύσου, εν’όψει του νέου κορωνοϊού που δυστυχώς έχει μεταφερθεί και στη χώρα μας, λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα. Όλες οι υπηρεσίες μας αλλά κι όσοι αιρετοί είμαστε στη διοίκηση του Δήμου, θα είμαστε σε επιφυλακή όλο το 24ωρο για όσο διάστημα χρειαστεί. Πάνω απ’όλα απαιτείται σχολαστική καθαριότητα, προσοχή στις απλές καθημερινές μας συνήθειες και κυρίως να μην παραλείπουμε να εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι και στο τέλος θα βγούμε νικητές από αυτή την επιδημία».

Απάντηση