Αρχική Τοπικα Νεα Δημοτικό Συμβούλιο Αποκαλυπτήρια για την δημοτική κίνηση, “Μαζί για τον Διόνυσο”

Αποκαλυπτήρια για την δημοτική κίνηση, “Μαζί για τον Διόνυσο”

1
0

Πρεμιέρα και αποκαλυπτήρια, για την δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Διόνυσο¨. Η νέα δημοτική κίνηση που ήρθε για να ταράξει τα “νερά” στην πόλη του Διονύσου, παρουσιάστηκε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν σε συμμετοχικές διαδικασίες  με  δημοψηφισματική λογική και στην αυξανόμενη ανταπόκριση του κόσμου

Στην συνέντευξη τύπου απάντησαν οι Νίκος Κλήμης, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Βίκυ Κλήμη, Μάριος Πάγκαλος και η  Τονίνα Ασλάνη. Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν ο περιφερειακόw σύμβουλοw Αττικής και πρώην Δήμαρχοw Αγίου Στεφάνου Στέλιος Κοροβέσης, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής  Αγγελική Λεβέντη, η πρώην δημοτική σύμβουλος Λυδία Φέρμελη, η Ειρήνη Πανουργιά, ο Κώστας Δημητρέλης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καϊμάς  .

Η συνέντευξη τύπου 

 

Πως θα χαρακτηρίζαμε την συνάντηση αυτή; Ποιος είναι ο σκοπός;

Είναι συνάντηση γνωριμίας, το πρώτο μας ραντεβού!

Έτσι απλά και ανθρώπινα θέλουμε να βαφτίσουμε την σημερινή μας επαφή.

Χωρίς… προαπαιτούμενα, χωρίς υστεροβουλίες και χωρίς καταγγελτικό λόγο.

Γιατί Συνέντευξη Τύπου;

Επιλέξαμε το φως της ημέρας, την δημόσια συνάντηση και την πλήρη διαφάνεια στην εναρκτήρια επίσημη παρουσίασή μας.

Επιλέξαμε εσάς, ως τους πλέον κατάλληλους για να ενημερωθεί το κοινό, αλλά κυρίως, επιλέξαμε εσάς για να διαμορφώσετε, πρώτα εσείς γνώμη για την κίνησή μας και για τον καθέναν από εμάς.

Εμπιστευόμαστε την κρίση σας και αναγνωρίζουμε το έργο σας και το αποδεικνύουμε με την σημερινή μας συνάντηση.

Ποιοι είμαστε;

Άλλοι γεννηθήκαμε εδώ, σε κάποια από τις επτά όμορφες περιοχές του δήμου μας, άλλοι ήρθαμε πριν από χρόνια αναζητώντας ένα καλύτερο περιβάλλον, άλλοι βρεθήκαμε τυχαία και μείναμε.

Με δυο λόγια, θα λέγαμε ότι είμαστε ενεργοί δημότες που ενδιαφερόμαστε για τον τόπο που ζούμε και το ενδιαφέρον μας αυτό, το μετατρέπουμε σε συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είμαστε: Ο Νίκος, η Τονίνα, ο Μάριος, ο Δημήτρης, η Βίκυ αλλά και η Ματούλα, ο Γιώργος, η Μαρία, ο Δημήτρης, η Ρένα, ο Κώστας, η Ελένη, ο Στέλιος, η Κατερίνα, ο Παναγιώτης, η Λυδία, ο Παντελής και άλλοι πολλοί που συνεχώς μεγαλώνουν την παρέα μας.

Ποιο είναι το μοντέλο μας;

Βασιζόμαστε στην θετική προσέγγιση των πραγμάτων και στην αναγνώριση του δικαιώματος του κάθε πολίτη, του κάθε δημότη, του κάθε συλλογικού φορέα να διαμορφώνει και να εκφράζει την άποψή του.

Άρα, βασική μας αρχή και βασικό μας εργαλείο είναι η πειθώ και όχι η καταγγελία.

Το μοντέλο μας έχει κατεύθυνση μόνο προς τα εμπρός, ενδιαφέρεται για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη και χαρακτηρίζεται από:

• συμμετοχικές διαδικασίες

• δημοψηφισματική λογική

• σεβασμό στους θεσμούς

• τακτικούς απολογισμούς και

• ελεγκτικούς μηχανισμούς

5 πυλώνες στους οποίους βασιζόμαστε για να χτίσουμε το μέλλον.

Γιατί Τώρα;

Ο κατάλληλος χρόνος είναι τώρα, γιατί την χρονική αυτή περίοδο πληρούνται τρεις προϋποθέσεις, δύο εξωγενείς και μια ενδογενής.

Πρώτον, η αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει.

Δεύτερον, οι συζητήσεις, οι προβληματισμοί, οι ιδέες, οι συναντήσεις για το τι μέλει να συμβεί στον Δήμο μας, συνεχώς εντείνονται.

Τρίτον, όπου μιλήσαμε, όπου βρεθήκαμε, όπου ανταλλάξαμε απόψεις, η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, η συστράτευση στελεχών συνεχώς αυξανόμενη και η παρότρυνση για σχηματοποίηση της κίνησής μας και η κάθοδο στις επόμενες εκλογές, όχι απλώς ενθαρρυντική είναι αλλά σχεδόν πιεστική.

Το επόμενο Βήμα:

Επόμενο βήμα μας είναι η εντατικοποίηση των δράσεών μας, η αναζήτηση και η άοκνη προσπάθεια για συσπείρωση όλο και περισσότερων ενεργών πολιτών αυτού του Δήμου που σήμερα “δεν είναι ευχαριστημένοι” από τις καθημερινές πρακτικές και την ασκούμενη διοίκηση.

Παράλληλα όμως και η ενεργοποίηση πολιτών στους οποίους δεν είχε δοθεί μέχρι σήμερα η ευκαιρία, το κίνητρο, να ασχοληθούν με τα κοινά. Πολίτες, που πιστεύουν ότι η λογική της διαχείρισης και των λογιστικών προτύπων δεν επιτρέπεται να υπερτερεί των κοινωνικών αναγκών και της φαντασίας.

Στην πορεία μας αυτή, θεωρούμε καθήκον να προσκαλέσουμε σε διάλογο και τις υπόλοιπες, ήδη σχηματισμένες κινήσεις και ομάδες του δήμου μας.

Δεν νιώθουμε οποιονδήποτε εχθρό μας, δεν είμαστε της λογικής «εμείς» και οι «άλλοι», μακάρι να ανταποκριθούν οι περισσότεροι ή αν όχι όλοι. θα ήταν πολύ μεγάλη μας χαρά!

Θα πετύχουμε;

Για εμάς, δεν υπάρχει το ερώτημα αυτό, όχι από εγωϊσμό ή ματαιοδοξία. Απλώς, αναζητάμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να μην επιτύχουμε.

Είμαστε αποφασισμένοι και να είστε και εσείς βέβαιοι: Ήρθαμε και θα μείνουμε.

Η κίνησή μας, ανεξάρτητα από τον στιγμή που εμφανίστηκε, δεν εντάσσεται στα πρόσκαιρα προεκλογικά τερτίπια. Ως δημοσιογράφοι, θα κουραστείτε να μας βλέπετε και να μας κρίνετε!

Πως μπορεί κάποιος να μας βρει;

Μπορεί κάποιος εύκολα να μας βρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσωπικά, μέσα από την σελίδα μας στο fb (Μαζί για τον Διόνυσο) και τέλος στην ιστοσελίδα μας www.mazigiatondionyso.gr η οποία θα είναι στον αέρα σε λίγες ημέρες. Σε αυτή τη σελίδα εκτός από την επικοινωνία μαζί μας, θα μπορεί ο καθένας από εμάς να εκφράζει και τις απόψεις του σε κάθε κατηγορία θεμάτων που αφορά τον Δήμο μας. Το αναφέραμε και πριν ότι το μοντέλο μας βασίζεται στην δημοψηφισματική λογική, έτσι ξεκινάμε και το κάνουμε πράξη και προπάντων θέλουμε να ακούσουμε, θέλουμε να αφουγκραστούμε, θέλουμε να νιώσουμε τους συνδημότες μας.

Απάντηση